Hava Durumu

Sınırda dev IŞİD operasyonu!

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Menbic'i ele geçirmek için operasyon başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sınırda dev IŞİD operasyonu!
Reuters'ın haberine göre, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, operasyona katılan muhaliflerin büyük bölümünü, terör örgütü PKK'nın Suriye koluYPG'ye mensup militanların oluşturduğunu belirtti. Reuters, bu açıklamanın, operasyona katılımın büyük oranda Suriyeli Araplardan olacağını söyleyen ABD'li yetkililerin ifadesiyle çeliştiğini bildirdi. ABD'li yetkililer, söz konusu güçlerin 5 ya da 6'da birinin YPG'li olacağını ifade etmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğünde Menbic'e son 24 saatte düzenlenenhava saldırılarında üçü çocuk, 15 sivilin öldüğünü belirtti. Gözlemevi, ABD destekli güçlerin Menbic'in 15 kilometre kadar içine girerek, 16 köyü IŞİD'den aldığını duyurdu.



"AVRUPA KAPISI"

Reuters'ın haberine göre, operasyon Türkiye sınırı boyunca uzanan ve IŞİD'in Avrupa'dan gelen militanlarının Suriye'ye geçişi için lojistik üs olarak kullandığı rotayı kapatmayı amaçlıyor.

ABD'nin destek verdiği Suriye Demokratik Güçleri'nin ana unsurunu, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG oluşturuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.