Hava Durumu

Sıra Bursa Hava Yolları'nda

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ağırlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, deniz otobüsü ve deniz uçağı hizmetlerinin ardından sıranın Bursa Hava Yolları'na geldiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sıra Bursa Hava Yolları'nda

Başkan Altepe, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki heyeti kabul etti. Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede misafirlerini Bursa'da yaptıkları çalışmalar konusunda bilgilendiren Başkan Altepe, özellikle ulaşım konusunda tüm sıkıntıların giderilmesine yoğunlaştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa halkının mağduriyeti üzerine devreye aldıkları deniz otobüsü ve deniz uçağı seferlerinin beklentinin üzerinde olumlu tepki verdiğini ifade etti. Göreve geldikleri tarihten itibaren 'ulaşılabilir Bursa' hedefine yoğunlaştıklarını, metro hattından tramvay hatlarına, köprülü kavşaklardan yeni yollara kadar sayısız hizmeti devreye aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, İstanbul’la deniz ulaşımında yaşanan sıkıntılar üzerine Bursa Deniz Otobüsleri'ni (BUDO) devreye aldıklarını ve İstanbul'la Bursa arasında deniz uçağı seferlerini başlattıklarını anlattı. Deniz otobüsünün 1.5 saatte, deniz uçağının da 18 dakikada İstanbul'a ulaştığını vurgulayan Başkan Altepe, "24 Ocak'ta başladığımız BUDO seferlerinde 2-2.5 ayda 80 bin yolcu kapasitesine ulaştık. İnşallah bu rakam bu ay sonu itibariyle 100 binleri bulacak. Aynı şekilde sea-bird olarak 4 uçuş olarak başlattığımız deniz uçağı seferlerinde de günde 6 uçuşa çıktık. Tüm bu yatırımlardan çok olumlu tepkiler aldık" dedi.

Deniz otobüsü ve deniz uçağı yatırımlarının ihtiyaçları görmesi ve beklenenin üzerinde talep görmesi üzerine Bursa Hava Yolları'na yoğunlaştıklarını ifade eden Başkan Altepe, "İnşallah Bursa'nın kent dinamikleriyle birlikte çıktığımız bu yolda da kısa zaman sonra mutlu sona ulaşacağız. Bursa Hava Yolları'nı kurarak, başta Bursa sanayicileri ve işadamları olmak üzere halkın bu alanda yaşadığı sıkıntıları gidermek için düğmeye basmış olacağız" diye konuştu.

Başkan Altepe, DP heyetinin ziyareti sırasında Bursa'da üretilen ve Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk tramvayı unvanını alan İpekböceği'ne de değindi. Bursa'nın dışarıdan 'kendi ihtiyaçlarını kendisi gören bir kent’ olarak bilindiğini, bu yüzden de belirlenen konularda tüm üretimleri öz kaynak ve imkanlarla kendilerinin gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Altepe, İpekböceği'ni de yine Bursa'nın öz sermayesi ve alt yapısıyla üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Üretimin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle özel bir firma tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Altepe, "İnşallah İpekböceği'nin ilk örnekleri Haziran ayı itibariyle Bursa sokaklarında dolaşmaya başlayacak. İşte o zaman Türkiye, yapılan üretimin gerçek değerini görmüş, test etmiş olacak. Teknoloji yoğunluklu bu üretim, Bursa'nın adeta yüz akı konumunda. Türkiye yerli otomobili tartışırken; bunun çok daha üzerinde, nitelikli yoğun teknolojiyle üretilen araçların çıkması gerçekten kayda değer. Ülkemiz açısından gurur verici. Bu nedenle ayrıca mutluyuz" şeklinde konuştu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, sanayisiyle ülke gündeminde öne çıkan Bursa'nın kendi tramvayını üretmiş olmasının gurur verici bir hadise olduğunu ifade etti. Bu tür işlerde gerekli talep oluşturulduğunda üretimin de peşinden geldiğini vurgulayan Uysal, "Bu olay, Bursa'nın alt yapısıyla her türlü üretimini gerçekleştireceğinin açık bir göstergesidir. Gayretlerinden ve taşıdığı vizyondan dolayı Başkan Altepe'yi gerçekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe, ziyaretin anısına DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'a kılıç kalkan plaketi ile Bursa'ya has hediyeler verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.