Hava Durumu

Sırbistan Büyükelçisi: Ergin Ataman teröristtir

Sırbistan'ın İstanbul Konsolosu Zoran Markovic, Sırp basınına şok açıklamalarda bulundu. Sırp taraftarın öldürüldüğü olayları, "Türk holiganların, Sırp vatandaşlarına düzenlediği terörist saldırısı" diye niteleyen Markovic ayrıca, "Galatasaray antrenörü bir teröristtir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sırbistan Büyükelçisi: Ergin Ataman teröristtir
Galatasaray yöneticisi Abdürrahim Albayrak Sırp taraftar Marko İvkovic'in bıçaklanarak öldürülmesinden Galatasaray taraftarının sorumlu olmadığı söyledi ama Galatasaray-Kızılyıldız maçının ardından, Sırbistan'ın İstanbul Konsolosu Zoran Markovic, ülkesinin medyasına ağır ifadelerle dolu bir açıklama yaptı. 
Sporx'in haberine göre olayı, "Türk holiganların, Sırp vatandaşlarına düzenlediği terörist saldırısı" şeklinde niteleyen Markovic, genç Ivkovic'in 5 saat boyunca kanamasının sürdüğünü, kan kaybından öldüğünü ve Türk doktorların büyük mücadele verdiğini belirtti. 

"İSTANBUL'DAKİ TRAFİK POLİSLERİNİ UYARDIM" 

Konsolos Markovic, "Galatasaray antrenörü, maçtan sonra diyor ki, bizim taraftarlarımız teröristmiş ve Türk taraftarları terörize etmiş. Ben de diyorum ki, o teröristtir ve bu sözümün arkasındayım" ifadelerini kullandı. 
 
Zoran Markovic, "3 otobüs taraftar vardı ve polis eskortuyla Sırbistan'a döndüler. Yolda hiç durdurulmadılar ve Bulgaristan sınırına kadar hiç ara vermeden yol aldılar. Bu gerekli bir güvenlik prosedürüydü. İstanbul'daki trafik polislerinden, Sırbistan plakalı araçlara dikkat edilmesini de talep ettim" dedi. 

ERGİN ATAMAN NE DEMİŞTİ? 

Ataman maçın ardından yaptığı basın toplantısında, "300-400 Sırp zıpır, taraftarımıza, Türk polisine taşlarla ve meşalelerle saldırdılar. Salona gelirken salonun önünde gördüğüm ve yaşadığım manzara dehşet vericiydi. 300-400 kişilik bir grup, sahil yolundan askeri bir tabur gibi toplu halde yolu kapatarak geliyordu. Oradan buraya gelinceye kadar kimse müdahale etmedi. Biletleri ve maça giriş izinleri yok. Ayrıca üst düzeydeki emniyet kuvvetlerimizi de nasıl yanılttılar, hayretler içindeyim. 300-400 Sırp... Bunlara 'terörist' diyeceğim. Bu konuda Avrupa Ligi yönetimini de acil bir şekilde ceza vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu taraftara zaten çok fazla taviz veriliyor. Belgrad'da 18 bin kişilik salonda 25 bin kişi vardı, kınıyorum" demişti. Ataman daha sonra bu açıklamaları yaptığı sırada İvkovic'in öldüğünü bilmediğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.