Hava Durumu

Şırnak şehidi Sefa Tiftik'i binlerce kişi uğurladı

Şırnak'ta üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan Sefa Tiftik, memleketi Beypazarı İlçesi'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2017 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şırnak şehidi Sefa Tiftik'i binlerce kişi uğurladı

Şırnak'ta konuşlu Milli Jandarma Tabur Komutanlığı üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından dün düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik, memleketi Beypazarı İlçesi'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Tiftik'in Türk bayrağına sarıla tabutu Hamzalar Mahallesi'ndeki dedesi Hasan Hüseyin Tiftik'in evinin önüne getirilerek burada okunan duaların ardından helallik alındı. Daha sonra şehidin cenazesi Beypazarı Fatih Camisine getirildi.

ANNE OĞLUNUN TABUTUNA KAPANARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ

Beypazarı Fatih Camisinde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazında şehit Sefa Tiftik'in babası Alaattin Tiftik, annesi Fikriye, 72 yaşındaki anneannesi Feride Kaya ve kendisi gibi bekar olan ve memuriyet için atama bekleyen ablası Betül Tiftik ile aile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Annesi Fikriye Tiftik oğlunun tabutuna kapanarak gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik için düzenlenen törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Ankara milletvekilleri Nevzat Ceylan ve Murat Alparaslan, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Tuncay Kaplan ve vatandaşlar katıldı.

İNSAN SELİNDE ELLER ÜZERİNDE TAŞINDI

Cenaze namazının ardandan törene katılan yaklaşık 10 bin Beypazarlı, şehidin tabutunu tören kıtasına vermeden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki BeypazarıŞehitliği'ne tekbirler ve sloganlarla götürdü. Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik, şehitlikte toprağa verildi.

10 GÜN ÖNCE İZİNDEN DÖNMÜŞ

Şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik'in 3 yıldır Şırnak'ta görev yaptığı ve kısa süre önce ailesini ziyaret ettiği belirtildi. Yakınları iznini babasının besicilik yaptığı Dudaş Köyü'nde geçiren şehit Uzman Çavuş Sefa Tiftik'in 10 gün önce izin bitiminde Şırnak'taki birliğine döndüğünü söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.