Hava Durumu

Şırnak'tan acı haber... 2 şehit

Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit düştü, 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şırnak'tan acı haber... 2 şehit
Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sürüyor. 

Bahçelievler Mahallesi'nde teröristler tarafından bir eve yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 6 güvenlik görevlisi yaralandı. 

Yaralılar, zırhlı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan bir Astsubay ile bir Uzman Çavuş müdahaleye rağmen şehit düştü. 4 güvenlik görevlisinin tedavisi sürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta devam eden operasyonlar sırasında 2 asker şehit olduğunu, 6 güvenlik görevlisinin de yaralandığını açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız ve 2 kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.