Hava Durumu

Sis kazası sanıklarına para cezası

Bursa'da 5 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili yargılanan 8 kişinin davasında karar çıktı. 5 kişinin beratine karar veren mahkeme, 3 kişiyi ise toplam 42 bin 500 lira para cezasına çarptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2013 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2013 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sis kazası sanıklarına para cezası

Bursa-İzmir çevre yolunda 2011 yılının Şubat ayında aşırı sis sebebiyle meydana gelen zincirleme kazada ambulans, çekici, yolcu otobüsü ve TIR'ın da aralarında bulunduğu toplam 13 araç birbirine girdi. Kazada Fikret Mutlu (33), Semaye Karamısır (48), Erkan Bilgin (39), Mehmet Donat (34) ve Muttalip Köse (26) ölürken, 9 kişi de yaralandı. Bu arada yaralılardan 28 yaşındaki 5 aylık hamile Çiçek Ürkmen Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ameliyata alınan Ürkmen bütün çabalara rağmen bebeğini kaybetti. Olayın ardından Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda, kazaya karışan araç sürücülerinden Hasan Tunç (33), Turhan Düzen (50), Ahmet Afacan (47), Öner Oral (33) ile Nuri Güney (38) tutuklandı, Abdullah Bal (32), Halil Gökdemir (39), Mümin Durgut (39) ve Abdülkadir Yazıcı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İlerleyen celselerde bütün sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
 

ÜÇÜNCÜ BİLİRKİŞİ RAPORU ULAŞTI
Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan haklarında 15'er yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan sanıkların yargılanması tamamlandı. Karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Mümin Durgut ve Öner Oral ile her iki tarafın avukatları katıldı.
Mütalaasını veren savcı, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Bölümü’nde görevli uzman üç kişi tarafından hazırlanan üçüncü bilirkişi raporunda kusurlu bulunan tutuksuz sanıklar Mümin Durgut, Abdülkadir Yazıcı ve Öner Oral’ın cezalandırılmasını, diğer tutuksuz sanıkların ise beraatini talep etti.
 

PARA CEZASI VERİLDİ
Kısa bir aranın ardından son iki bilirkişi raporuna göre kararını açıklayan mahkeme heyeti, Nuri Güney, Turan Düzen, Ahmet Afacan, Halil Gökdemir, Hasan Tunç ve Abdullah Bal’ın beraatlerine karar verdi. Davanın diğer tutuksuz sanıklarından Mümin Durgut ile Öner Oral 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan önce 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezayı da sanıkların duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 3 yıl 4 aya indiren mahkeme, suçun taksirli suç olması sebebiyle her iki sanığı da 24 bin 300 TL para cezası ile cezalandırdı. Davanın diğer tutuksuz sanığı Abdulkadir Yazıcı ise 'taksirle ölüme sebebiyet vermek'ten 3 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Bu cezayı da sanığın iyi hali sebebiyle 3 yıla indiren mahkeme heyeti, daha sonra da suçun taksirli suç olması dolayısıyla cezayı 18 bin 200 TL’lik para cezasına çevirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.