Hava Durumu

Siyaset arenasından çekiliyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olacağı yönündeki haberlerle ilgili, ’Sarıgül’ün ismiyle de CHP’nin adayı olarak da AK Parti’nin karşısında çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum. O zaman olmayacaktır, kendisini yıpratmayacaktır. Bir başka şekilde siyasi hayatına devam edecektir’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2013 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2013 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Siyaset arenasından çekiliyor

Arınç, bir TV kanalında yayınlanan programda, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarılı olacağına yürekten inandığını söyledi.

Verilere göre AK Parti’nin İstanbul’da güçlü olduğunu belirten Arınç, İstanbulluların gerçekten hizmet edecek insanları seçmek istediğini dile getirdi.

Yerel seçimlerin kişilerin dışında, partilerin ülke genelindeki gücüne bağlı sonuçlandığına dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu: "Türkiye’deki gücü yüzde 25’leri geçmeyen bir CHP ile yüzde 50’leri bulmuş bir AK Parti’yi önümüze koyarsak, AK Parti İstanbul’dan çok büyük güç alıyor. Bu seçimlerde aynı şekilde tecelli eder diye düşünüyorum. Mustafa Sarıgül sevilen bir insan, belediye başkanlığında başarılı olarak görülen biri. İnsan olarak kişisel ilişkilerindeki başarılarıyla kendisini halka sevdirmiş birisi. Bana saygı gösterdiği için ben de ona büyük bir saygıyla sevgiyle bakıyorum. CHP ile işi zor Sarıgül’ün. Çünkü aday olup olmayacağı konusu değil CHP’de geleceği nokta önemli. Birkaç sözünde ’Ankara’ya olsa olsa başbakan olarak giderim’ diyor. Kendi başlattığı değişim hareketinde, CHP’nin hep önünde, Kılıçdaroğlu’nun önünde puan kazandı. Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün hep altında bir yeri bulabildi. Partileşmemiş olmalarına rağmen anketlerde zaman zaman yüzde 14’leri bulduklarını biliyorum. Bu hava ne kadar devam ediyor o ayrı."

"Başbakan Erdoğan, İstanbul ile özdeşlemiş"

CHP’de, Mustafa Sarıgül’ü partiye kabul etmemek için bir inat ve niyetin olduğunu, "Sarıgül gelirse Kılıçdaroğlu’nun yerine geçer" endişesinin bulunduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:
"Neden aday göstermiyorsunuz diye sorduklarında, Sarıgül’ü rencide edecek şekilde, ’önce gelsin partiye üye olsun’ filan gibi cevaplar veriliyor. Bundan daha ayıp bir şey olabilir mi? Siz insanlara gelin diyeceksiniz, o da yanındakilerle gelecek ki ’önce bir üye olsun’ deme hakkınız olsun. Güçsüz siyasetçilerin elinde oyuncak olmaz bildiğim kadar Sarıgül. Sarıgül gelirse, Sarıgül gibi gelir. Ondan sonra büyükşehire aday olur mu noktasında ise hesapları Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi yapan bir insandır O. Yani CHP’den büyükşehir belediye başkan aday olduğumda ’kazanabilir miyim’ noktasına bakacaktır. Eğer kazanamayacağını görüyorsa, ki bence kazanamaz Sarıgül’ün ismiyle de CHP’nin adayı olarak da AK Parti’nin karşısında çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum, o zaman olmayacaktır, kendisini yıpratmayacaktır. Bir başka şekilde siyasi hayatına devam edecektir."

Başbakan Erdoğan’ın İstanbul ile özdeşleştiğini vurgulayan Arınç, AK Parti’nin kuruluş ve başarılarının İstanbul’da Belediye Başkanlığı yapan Erdoğan ile başladığını hatırlattı.

"Allah’ın izniyle İstanbullu destek verdiği ve güven duyduğu müddetçe İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağız" diyen Arınç, AK Parti’nin başarısı için dört elle işe sarılacaklarını, İstanbul’u kazananın Türkiye’yi kazanacağını dile getirdi.

Arınç, programda seçim bölgesi Bursa’ya ilişkin soruları da yanıtladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul ve Bursa arasında başlatılan "Seabird" deniz uçağı seferilerinin iki kent arasındaki ulaşım süresini 18 dakikaya düşürdüğünü anlatan Arınç, buna benzer farklı seçeneklerin hayata geçirilmesinin kentlerin gelişimine olumlu katkı sağladığına işaret etti.

Yaklaşan yerel seçimlerde bazı bakanların büyükşehir belediye başkanlıklarına aday gösterilmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Arınç, bunun güzel bir uygulama olacağını söyledi. AK Parti tüzüğü gereği gelecek dönem milletvekili adayı olmayacak başarılı kişilerin yerel yönetimlerde görev almasının makul bir düşünce olduğunu ifade eden Arınç, görev değişimlerinin her zaman yararlı olduğuna işaret etti.

Büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmesi yönünde halktan ve teşkilatlardan talep olan bakanların bu konuya daha mesafeli yaklaştığını aktaran Arınç, "Mesela bana ’Bursa Büyükşehir Belediyesi mi, Manisa Büyükşehir Belediyesi mi’ diye sorduklarında ben kendi kararımı rahatlıkla açıkladım. Hem de herkesten önce, ikinci bir örneği yok AK Parti’de. Ben ne milletvekili olacağım, ne belediye başkanı olacağım. Ben bir dönem ara vereceğim. Ondan sonra da mümkünse artık siyasete elveda diyeceğim noktasındayım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.