Hava Durumu

Siyasilerden Yazıcı’ya veda

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın hayatını kaybetmesinin ardından AS TV’de telefon ile canlı yayına bağlanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, merhuma Allah’tan rahmet diledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2013 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2013 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Siyasilerden Yazıcı’ya veda

Geçirdiği kalp krizi sonrası 3 günlük yaşam mücadelesini kaybeden İbrahim Yazıcı’nın bu erken vedası tüm Türkiye’yi yasa boğdu. AS TV Spor Müdürü Süha Gürsoy, gün boyu Yazıcı’nın öldüğü hastanenin önünden yaptığı canlı yayınlar ile siyaset ve iş dünyasının görüşlerini Bursalılara aktardı.

Canlı yayına telefon ile bağlanan Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vefat haberini gittiği bir toplantıdaki basın mensuplarından öğrendiğini belirterek, “Dün akşam kardeşi Hayri Bey ile konuşmuştum. Haberler durumun kritik olduğunu gösteriyordu. Ben İbrahim Yazıcı kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Biz hayatın da ölümün de Allah’tan olduğuna inanıyoruz” dedi.

‘KENDiNi ÇOK YORDU’

Ben de kendisine her maçtan sonra kendini çok yoruyorsun bu maçlar seni yoruyor, üzüyor demiştim. Gelmesen daha iyi olur demiştim. Ben kendisini parlamentodan da tanıyorum. Ama sonrasında kendisi iş hayatına girdi. Bazen Polis Evi’ne gelirdi orada görüşürdük. Kulübe çok şey kazandırma gayreti içindeydi. Bütün Bursalı kardeşlerime baş sağlığı diliyorum. Cenazesi perşembe günü olacakmış Bazı uluslararası görüşmelerim var ama gelmeye çalışacağım. Tekrar herkese baş sağlığı diliyorum” dedi.

‘GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ’

Başsağlığı mesajı vermek için canlı yayına bağlanan bir diğer isim ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Yazıcı’nın önemli bir marka olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “ Bursaspor’un başarısında önlemli çabaları var. Bütün Bursa’nın ismini dünyaya duyurdu. Bursa’ya önem kazandırdı. Böyle bir insanın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi gerçekten çok üzücü. Bütün Bursalılara başsağlığı dileklerimi sunmak istiyorum. Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır diliyorum” diye konuştu.

‘DERİNDEN ETKİLEDİ’

İçişleri eski bakanlarından Mehmet Gazioğlu da İbrahim Yazıcı ile çok eskilere dayanan dostlukları olduğunu ifade ederek, “”Kendisiyle yıllarca beraber çalıştık beraber siyaset yaptık. Bursa çok önemli bir değerini kaybetti. Bursaspor’a ve Bursa’ya yıllarca yarar sağlamış, yıllarca hizmet etmiş olan bir insanı bu kadar ani kaybetmek hepimizi derinden etkiledi. Ben bütün Bursaspor camiasına ve Bursalılara başsağlığı ailesine ve dostlarına da sabır diliyorum” dedi.

SEDAT YALÇIN SABIR DİLEDİ

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Yazıcı’nın vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Bursasporumuzun değerli başkanı İbrahim Yazıcı’nın vefat haberiyle sarsıldık. Merhum başkan, büyük Bursaspor’un başarıya ulaşması konusunda yaptığı çalışmalarla hem şehrimizin, hem de memleketimizin tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Yazıcı, spor adamlığı kimliğinin yanında, hem Bursa ekonomisine, hem de ülke siyasetine sunduğu katkılarla asla unutulmayacaktır. Bu duygularla, Bursa ve Türkiye için büyük bir kayıp olarak değerlendirdiğimiz İbrahim Yazıcı’nın vefatı nedeniyle başta ailesi ve Bursaspor camiası olmak üzere tüm Bursa’ya, ülke spor kamuoyuna ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

ALTEPE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Altepe, "Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın bugün tedavi gördüğü hastanede vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. ANAP´tan 20´nci dönem Bursa ve DYP´den de 21´inci dönem Muğla milletvekilliği görevleri ile gerek Bursa’ya, gerekse Türkiye’ye önemli hizmetler yapan, işadamı kimliğiyle sahip olduğu otellerle il ve ülke turizmine önemli katkılar sağlayan, 10,5 yıl boyunca Bursaspor’da en uzun süre başkanlık görevini yürüten ve şehrimize şampiyonluk yaşatarak tarihe geçen Yazıcı’ya Allah’tan rahmet, Yeşil - Beyazlı camiamıza ve ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.