Hava Durumu

Skandal fotoğrafa hastaneden jet inceleme

İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir hemşire Eren G.'nin yoğun bakımdaki bir hastanın fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşması büyük tepki çekti. Hemşire hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Skandal fotoğrafa hastaneden jet inceleme
Olayın ardından hurriyet.com.tr'nin ulaştığı İstanbul Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Eren G. ile ilgili incelemenin başlatıldığını bildirdi.

Konu ile ilgili, hastane yönetiminin, Sağlık Bakanlığı'nı da bilgilendirdiği öğrenildi.
Eksisözlük'te bir kullanıcının paylaştığı görüntüde hemşire Eren G.'nin, fotoğrafın altına "Ölmeye ramak kalanlardan bir minicik tablo" yazdığı görülüyor. Hemşirenin paylaştığı iddia edilen fotoğrafta,  'Şu an evdeyim arkadaki de çok pahalıya aldığım tablo. 04.20 kafası' ifadeleri var.

Fotoğraflarda ise hastanede tedavi görmekte olan hastaların görüntüsü yer alıyor. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Yoğun bakım servisinde tedavi gören hastanın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan hemşire hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hemşire Eren G. hakkında gerekli soruşturmaların başlatıldığını söyledi.  

Öztürk, "Böyle bir durumla karşı karşıya kalmaktan üzüntülüyüz. İlgili çalışanımız hakkında adli ve idari soruşturma açıldı. Konunun hassasiyetinin farkındasınız. Bu nedenle daha ayrıntılı bir açıklama yapamıyoruz." diye konuştu.
Savaş Öztürk, soruşturmaların neticesini de ayrıca paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada, yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan Eren G'nin yaklaşık iki yıldır hastanede çalıştığı ve başlatılan soruşturma nedeniyle görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. 

CHP'DEN HEMŞİRE İÇİN BAKANLIĞA ÇAĞRI

Hemşirenin sosyal medya paylaşımlarının yayılması üzerine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanı'na çağrıda bulunarak bu kişi hakkında idari işlem yapılmasını istedi. DHA'nın haberine göre Yarkadaş, hemşirenin paylaşımlarından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli E.G. olduğunun anlaşıldığını söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

”Skandal olayla ilgili birçok şikayet geldi. Tıp etiği ve hasta haklarından haberi olmayan bir hemşire ölüm döşeğindeki hastalarla edep ve etik dışı paylaşımlarda bulunmuş. Hastaların fotoğraflarını teşhir edip onlarla alay etmiş. Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı bu duruma sağlık bakanlığının acilen el atmasını bekliyorum. Bu kişinin gelen tepkilerden dolayı sosyal medya hesabını kapattığını da öğrendik. Buradan Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'a çağrıda bulunuyor ve bu kendini bilmez hakkında gerekli idari işlemin yapılmasını milletimiz adına talep ediyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.