Hava Durumu

Skandal ifadeler!.. 'Suriyeli dul bir bayanla evlenmek istiyorum'

Büyük tepki toplayan ikinci eş sitesinin kapatılmasının ardından, aynı sitenin "Second Wife" veya "Suriyeli Kadınlar" adı altında varlığını sürdürdüğü belirlendi. Özellikle "Suriyeli Kadınlar" sitesindeki skandal ifadeler dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Skandal ifadeler!.. 'Suriyeli dul bir bayanla evlenmek istiyorum'

Deutsche Welle'nin haberine göre, "ikinci eş arayanlar" sloganıyla faaliyete geçen internet sitesine erişimin engellenmesinin ardından ikinci eş siteleri benzer adreslerle varlığını devam ettiriyor. "Suriyeli Kadınlar" adlı internet sitesi onlardan sadece ikisi.

"BİZİM KADINLARIMIZ GİBİ NARİN VARLIKLAR"

"Suriyeli Kadınlar" adlı sitede "Evlenmek İsteyen Suriyeli Kadınlar", "Suriyeli Kadınlar Nelerden Hoşlanır", "Suriyeli Kadınlar Nasıl Giyinir" şeklinde başlıklar göze çarpıyor. Bu başlıkların altında savaş nedeniyle Suriye'den Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan kadınlar hakkında aşağıda yer aldığı gibi çeşitli cinsiyetçi önyargılar bulunuyor:

"Suriyeli kadınlar da bizim kadınlarımız gibi narin varlıklardır. Ülkemizde Suriyeli kadınlar ile evlenmek isteyen genç nüfusun artması gibi, evli erkeklerin de Suriyeli kadınlar ile birlikte olma isteği arttı. Üstelik Suriyeli kadınlar resmi nikah şartı koymadıkları için, erkekler onlar ile de bir ev kurarak yaşamaya başlayabilmektedir."

"SURİYELİ BAYANLA EVLENMEK İSTİYORUM"

Sitede ayrıca Suriyeli kadınların psikolojilerinin savaş nedeniyle bozuk olduğu, evlenmelerinin onlara da "faydalı" olacağı iddia edilerek, "Sizler de bu kadınların kendilerini iyileştirebilmelerine destek olabilirsiniz" şeklinde açıklamalar da bulunuyor. Bu başlıkların altında ise siteye giren erkeklerin yazdığı, "30 yaşındayım, Suriyeli bayanla evlenmek istiyorum. Daha önceden evlenmiş olabilir" ya da "Orta yaşta Suriyeli dul bir bayanla evlenmek istiyorum" gibi mesajlar görülebiliyor.

Şanlıurfa'da Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı adına çalışmalar yürüten Gülseren Kaplan, çok eşliliğin özellikle kırsal kesimde yeni olmadığını ancak savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli kadınlarla ikinci evlilik yapan erkeklerin ardından bu sayının arttığını dile getiriyor. Kaplan, "Suriyeli kadınlar savaştan kaçıp gelmiş. Bazı erkekler, 'Sırf korumak için bile, namus adına evlenilir' gibi bakıyor. Çocuğu hiç olmayan ya da olsa da erkek çocuğu olmayan adamlar ikinci eş arıyor" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.