Hava Durumu

Soçi'de önemli bir karara varılacak

Başbakan Binali Yıldırım, Soçi'de Rusya-Türkiye-İran'ın Suriye günlemli 3'lü zirvesinde önemli bir karara varılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soçi'de önemli bir karara varılacak

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın söyledikleri özetle şöyle: "Bir süreden beri ülkemiz, Rusya ve İran'ın müşterek inisiyatifiyle geliştirilen�Suriye'deki çözüm süreci bugün Soçi'de yapılacak üçlü toplantıda önemli bir karara varılmış olacak ve BM gözetimindeki Cenevre görüşmeleri için ciddi bir hazırlığın tamamlanmasına gerçekleştirmiş olacak.

Üniversitelerimizin, adı üstünde universal... Üniversite sadece meslek öğretmiyor. Mühendis doktor, akademisyen olmuyorsunuz. Aynı zamanda evrensel düşünme yeteneğini de geliştireceğiniz, hür düşüncenin alabildiğince hakim olduğu bir mekan olarak karşımızda. O bakımda burada öğretim gören arkadaşlarımızın mutlaka ve mutlaka üniversite sonrası hedeflerini vizyonlarını bu sıralardayken şekillendirmesi çok ama çok önemli. Bu zamanlar sizin altın zamanlarınızdır. Burada ne yapın yapın, mesela yabancı dil öğrenme işini mezun olmadan halledin. Yoksa hayata atıldığınızda buna daha az, belki de hiç zamanınız olmayacak. Artık bir yabancı dil bile yeterli olmuyor. Hele bilgi iletişim teknolojilerinin bu derece hayatımıza girdiği yapay zekanın, endüstri 4.0 gibi tamamen bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik bir hayat tarzına dönüştüğü bu dönemde mutlaka küresel düşüncenin kazanılması lazım ve yabancı dil eğitiminin tamamlanması lazım.

Biz 70'li yıllarda üniversitelerde okuduk. O dönem, sizler bizden çok şanslısınız. O dönemlerde sağ-sol olaylarından sağlıklı bir eğitim yoktu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde biz hiç eğitim görmeden bir yıl kapalı kaldık. Bir yıl geç mezun olduk. Siz şanslısınız, öyle enerjinizi alıp götürecek anlamsız kavgaların olmadığı bir ortamdasınız. Onun için vakti nakit olarak göreceksiniz.

Dün de bahsettim. Bugün de söyleyeyim. Zaman paradan daha kıymetlidir. Her gün hesabınıza 86 bin 400 saniye yatıyor. O gün kullandınız, kullandınız. Bir sonraki güne bakiyesi kalmıyor. Bakiyesi kalmayan tek hesap zaman hesabıdır."

Ben 1977'de mezun olduğumda, yabancı dil karşıma sorun olarak çıktı. Halbuki, ortaokul lise üniversitede okuduk. Fakat mezun olduğumuzda baktık ki hiçbir şey bilmiyoruz. Çünkü öğretme yöntemi, dil öğrenmesi için değil grammer öğrenmesi esasına göreydi. Biz, tekrar 40 yaşından sonra hanımımı, çocuğumu bırakarak gidip yurtdışında lisan öğrenmek zorunda kaldık. Yoksa okuduğunuz onca teorik bilgiyi hayata uygulayamadığınız zaman, uluslararası dokümanları takip edemediğiniz zaman sizin öğrendiğiniz o mühendislik bilgisi gerçek hayatta işinizi görmüyor. Benim size önemli bir tavsiyem, mutlaka yabancı dil sorununu mezun olmadan bitirmiş olun.

Dünyada son 10 yıldır bir kriz var, hala da devam ediyor. Sizinle ilgili bir bilgiyi paylaşmak isterim. Küresel krizde dünyada 10 tane mega proje yapıldı. Bu 10 mega projenin 6 tanesini Türkiye yaptı.

Avrasya Tüneli kadar derin yapılan başka hiçbir proje yok. Geçen gün Naim Süleymanoğlu'nun cenazesine katılacaktım. Bir an için Avrasya Tüneli'ni unuttum, yetişemeyeceğiz telaşlanırken, bana dediler ki , "Avrasya tüneli var, yetişeceğiz. Bunu dediğimde sabiha gökçen'deyken ezana 7 dakika var. Bunları Türkiye yaptı, her türlü engellemeye rağmen yaptı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.