Hava Durumu

Şofben faciasında suçlu bulunamadı

Bursa'da 3 yıl önce, 46 yaşındaki Fadime Madenci'nin, 2'si boşandığı eşinden 3 çocuğu ve birlikte yaşadığı 47 yaşındaki Çetin Mete ile birlikte kirada oturdukları evde şofbenden sızan gazdan ölümleriyle ilgili davada beraat kararı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şofben faciasında suçlu bulunamadı
Olay sonrası ev sahibi Nagihan Alpaslan ve Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola hakkında açılan, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla ilgili davada bilirkişinin hazırladığı, evdeki menfezlerin kapatılmış olması ve doğalgaz tesisatının kimin tarafından yapıldığına ilişkin yeterli delillerin bulunmamasını içeren raporu dikkate alan mahkeme her iki sanığın beraatına karar verdi. 

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Hocahasan Mahallesi Bahçe Sokak'ta, Fadime Madenci ve boşandığı eşinden olan çocukları Gülben ve Epiksu Şeker'in, eşinden boşanmış Çetin Mete ve onun oğlu Metehan Mete ile birlikte kaldıkları apartman dairesinde 9 Aralık 2013 günü meydana geldi. 5 kişi evde şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. Olay, kardeşi Çetin Mete'den haber alamayan ağabeyi Metin Mete'nin gittiği evin kapısını çilingire açtırması sonucu ortaya çıktı. 

3 MENFEZ DE BANTLA KAPATILMIŞ

Beş kişinin ölümünün ardından cumhuriyet savcılığı ve polis tarafından yürütülen soruşturma sonunda ev sahibi 48 yaşındaki Nagihan Alpaslan ile Bursagaz Genel Müdürü 44 yaşındaki Ahmet Hakan Tola hakkında olayda ihmalleri görüldüğü iddiasıyla Bursa 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, bilirkişinin olay anında evde bulunan 3 havalandırma menfezinin tamamen bant ve naylonla kapalı olmasını ve tesisatların kimin tarafından yapıldığına ilişkin yeterli delil bulunmadığını içeren raporunu dikkate alarak, haklarında 3- 15 yıl arası hapis istenen iki sanığın beraatına karar verdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.