Hava Durumu

Şok karar! Türkiye'ye transferi yasakladılar

Cyle Larin'in bonservisi konusunda eski kulübü Orlando City ile davalık olan Beşiktaş'ta, Kanadalı forvet de kendi alacakları için FIFA'ya gidince, MLS yönetimi ABD'den Türkiye'ye oyuncu transferini yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2019 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şok karar! Türkiye'ye transferi yasakladılar

Geçen sezonun devre arasında Atiba'nın referansıyla transfer edilen Cyle Larin, Beşiktaş'ın başına dert açtı. 2018'in Ocak ayında bonservis bedeli ödenmeden MLS ekibi Orlando City'den kadroya katılan Larin'in, sonrasında kulübüyle 2 yıl daha kontratı olduğu öne sürülünce, Siyah-Beyazlılar 1 milyon 850 bin Euro ödemeyi kabul etmişti.

BEŞİKTAŞ'I FIFA'YA ŞİKAYET ETTİ

Ancak Orlando City bu rakamdan daha fazlasını istedi ve taraflar davalık oldu. Bu sezon ligde sadece 1 golü olan Larin de kendi alacakları için Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet etti. Gelişmeleri yakından takip eden Major League Soccer (MLS) yönetimi ise flaş bir karar aldı. Basketboldaki NBA sisteminin benzeri şekilde ABD'de futbol haklarını elinde bulunduran MLS, dava süreci bitene kadar Türkiye'ye oyuncu gönderilmesini yasakladı.

DAVA SONUÇLANINCA YASAK SONA ERECEK

Larin'in bonservisi konusunda kulüpler arasındaki dava sonuçlanana kadar yasak devam edecek. Yani hiçbir kulübümüz, MLS'ten transfer yapamayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.