Hava Durumu

Soma'da gergin yürüyüş

Manisa’nın Soma İlçesi’nde, maden faciasındaki işçi ölümlerini protesto etmek için bir araya gelen yaklaşık 300 kişilik grup, yürüyüş düzenledi. Caddede oturma eylemi de yapan grup, 5 dakikalığına ulaşımı engelledi. Polisin gazla müdahalede bulunduğu grup daha sonra sloganlar eşliğinde hükümeti protesto ederek dağıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2014 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2014 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soma'da gergin yürüyüş

Soma Cengiz Topel Meydanı’nda bugün saat 11.30 sıralarında bir araya gelen 300 kişilik grup, ’Soma uyuma, şehidine sahip çık’, ’Madenci burada, esnaf nerede’ ve ’Katiller hesap versin’ sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Topluluk, Atatürk Caddesi’nden Beşyol Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında Atatürk Caddesi üzerinde 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, yolu ulaşıma kapadı.

13 Mayıs'taki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri başka bir işletmeye ait imbat madeninin vardiyaya giden otobüslerin önünü keserek madene doğru yürümek istedi. Ancak polis barikat kurarak ailelere engel oldu.

Soma için Adalaet Komisyonu'ndan alınan bilgileye göre polis gazla müdahalede bulundu. Ancak aileler yürümekte direnince barikatlar kaldırıldı. Ölen maden işçilerinin aileleri şu an Soma'da yürüyüşte...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.