Hava Durumu

Soma'da yaralar sarılmak üzere

Başbakan Yardımcısı Arınç, Soma'daki facia'da hayatlarını kaybeden 301 madenciye rahmet dileyerek "Soma'da yaşanan acıların yaraları sarılmak üzeredir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2014 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soma'da yaralar sarılmak üzere


Arınç, Antalya'nın Alanya ilçesindeki Marina Restoran'da düzenlediği basın toplantısında, babalar günü dolayısıyla, baba ve baba adaylarının, dedeler günü olmadığı için de tüm dedelerin babalar gününü kutladı. Bugün dolayısıyla ülkede huzur,  sükunet ve güvenliğin hakim olmasını dileyen Arınç, şöyle konuştu:

''BÜYÜK BİR ACIYLA HATIRLIYORUZ''

"Babalar günü dolayısıyla acıyla hatırladığımız, çok yakın geçmişimizde yaşadığımız bazı olaylar var. Bir ay kadar önce Soma'da bir facia yaşandı. 301 baba hayatını kaybetti. Gencecik insanlarımız, bazıları nişanlı, bazıları bekar, bazıları evlenmiş çocuk sahibi olmuş, bazlarının eşleri hamile henüz doğum yapmamışlar. Büyük bir acıyla hatırlıyoruz. Özellikle 1 ay önce Soma'da hayatlarını kaybeden madenci yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum. Eşlerine, çocuklarına Allah'tan sabır, onlara hayırlı uzun ömürler diliyorum.

''YAŞANAN ACILARIN YARALARI SARILMAK ÜZEREDİR''

Daha önce maden kazalarında ve diğer olaylarda ölen babalar oldu. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Soma'da yaşanan acıların yaraları sarılmak üzeredir. Bir taraftan hükümetimiz, bir taraftan tüm yurttaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız, iş çevrelerimiz, açılan yardım hesaplarıyla bütün yurttaşlarımız,  Soma halkıyla ve madende vefat eden madencilerin aileleriyle büyük bir dayanışma içerisindedir. Eminim ki onlar buruk bir şekilde, acı bir şekilde babalar gününü geçiriyorlar. Onlara Allah'tan sabır diliyorum."

MUSUL'DAKİ GELİŞMELER

Arınç, bir kaç günden beri de Irak'ın Musul kentinde konsolosluk görevlilerinin de içinde bulunduğu acı bir olay daha yaşandığını vurgulayarak, "Bugün için bütün çabaların olumlu bir şekilde sonuçlanmak üzere devam ettiğini söyleyebilirim. Orada da babalar var. Evlatlarını bekleyen babalar da var.  Çocuklarıyla birlikte o babaların da bir an önce  huzura kavuşmasını, salimen ülkemize dönmesini, eşleriyle, çocuklarıyla, aileleriyle birlikte mutlu bir hayat yaşamalarını diliyorum" diye konuştu.

''HER AN İRTİBAT HALİNDEYİZ''

Musul'la her an irtibat halinde olduklarını dile getiren Arınç, hem şoförlerimiz, hem konsolosluk görevlilerimiz, hem de başka şehirlerde şu anda sıkıntıda olan bütün yurttaşların bir an önce huzura kavuşmalarını diledi.

''SELAMLARIMIZI VE DAYANIŞMA DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUM''

Arınç, Musul'daki vatandaşlarımızın salimen ülkeye dönmelerini ve kendilerinin gerçek bir babalar günü kutlamalarını istediklerini ifade ederek,  "Onlara da buradan selamlarımızı ve dayanışma dileklerimizi iletiyorum. 76 milyon insanımız, Musul'da ve o coğrafyada yaşanan olaylarda huzursuzluk, endişe ve korku içerisinde bekleşen insanlarımızla maddi ve manevi dayanışma içerisinde olduğumuzu herkesin bilmezini istiyorum. Onlara da buradan halkımızın, bizlerin şahsen iyi dileklerini iletmek istiyorum" dedi.

Dün ve bugün yapılan LYS sınavlarına da değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, üniversite sisteminde yapılan iyileştirmelerle açıkta kalanın olmayacağını umduğunu belirtti.
TRT'NİN DÜNYA KUPASI YAYINI

Dünya Kupası karşılaşmalarının TRT'nin 3 kanalından şifresiz olarak verildiğini, TRT'ye 76 milyon insanın bir teşekkür borcu olduğunu vurgulayan Arınç, "Çünkü bu işin meraklıları, hastaları, bu işin devlerini görmek isteyenlerin, HD kanalı dahil olmak üzere, ekranlarından bunu rahatlıkla izlediklerini düşünüyorum.  Herkes TRT'den, Dünya Kupası maçlarını çaylarını içerek, rahat bir mekanda, rahatlıkla izleyebilecek durumdadırlar" diye konuştu.
''TÜRKİYE'NİN OLMADIĞI BİR YERDE BİZİM BİR FAVORİMİZ YOK''

Arınç, gazetecilerin Dünya Kupası'nda favorisinin olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise oynanan ilk karşılaşmalarda İspanya'nın Hollanda'ya 5-1 yenildiğini hatırlatarak, Dünya Kupası'nda iddia sahibi bir takımın ilk maçında 5 tane gol yemiş olmasının, "Dur bakalım arkası ne olacak diye" beklemeyi gerektirdiğini söyledi.

Kupanın olağan ve doğal favorilerinden bir tanesinin de Brezilya olduğunun altını çizen Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti: "Şahsen gönlümden geçen bir dostluk olarak, Bosna Hersek'in de iyi bir sonuç alması. Çünkü onlar Türkiye'yi, biz de Bosnalıları her yerde destekliyoruz. Şu anda favorim yok. Çünkü alınan sonuçlar, ters sonuçlar. Beklenenin dışında. Meksika Kamerun'u 1-0 yendi. Afrika'da da futbol çok güçlü. Kamerun'daki 5 futbolcu Türkiye'de de top oynayan futbolcular. Onları da yakından tanıyorum. Çok başarılı oluyorlar. Milli takıma zaman zaman gidiyorlar. Belki bir uyumsuzluk yaşanmış olabilir. Gana ve Kamerun'un başarılı olacaklarını düşünüyorum. Türkiye'nin olmadığı bir yerde bizim bir favorimiz yok. Bosna Hersek olsa çok sevinirim de şansı ne kadar onu bilmiyorum."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.