Hava Durumu

Soma faciasında sıcak gelişme...

Soma’da facia yaşanan maden ocağının sahibi Alp Gürkan ve işadamı Korkmaz Yiğit’in de sanıkları arasında bulunduğu ‘örgüt kurma, üye olma, hileli iflas ve dolandırıcılık’ suçlarından açılan davada yargılama başladı. İşadamı Yiğit duruşmaya gelirken Alp Gürkan katılmadı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soma faciasında sıcak gelişme...

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Yiğit ile birlikte tutuksuz 7 sanık katıldı. İlk duruşmaya katılmayan Alp Gürkan’ın avukatı ‘mazeret’ sundu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Korkmaz Yiğit, iddianamenin iki yalancı tanığın ifadesine dayandığına savundu. Devletin resmi kurumlarının gerekli araştırmayı yapmadan sanık olduğunu ifade eden Yiğit, “Kemal Gülman benim mallarımın emanetçisi olarak gösteriliyor. Ama bu doğru değil.” dedi.

İddianamede, kendi mallarını Mehmet Erdoğan’a verdiği, Erdoğan’dan da kendisinin yönlendirmesiyle Alp Gürkan’ın aldığı yönündeki iddiaları cevaplayan Yiğit, tavsiyesi üzerine Gürkan’ın bazı yerlerden gayrimenkul aldığını söyledi. Yiğit, “Alp Gürkan’ı vergi müfettişi sorgulamış ancak yanlış ifade vermiş. Onlar dosyada sanık olan Mehmet Erdoğan’dan yer almadılar. Alp Gürkan’ın, Mehmet Erdoğan’la uzaktan yakından alakası yoktur.” diye konuştu. .

İntihar eden ve Banker Kastelli olarak bilinen Abidin Cevher Özden ile aralarında alacak verecek bulunduğunu anlatan Yiğit, kendi alacağının daha fazla olduğunu söyledi. Özden’in intihar etmeden önce kendisine ıslak imzalı mektup gönderdiğini ifade eden Yiğit, “Özden can güvenliği için çevresindekilere kendi alacağının daha fazla olduğunu söylemiş. ‘Benden sonra çocuklarımla alacak verecek hesabı yaparsınız’ dedi. Bir oğlunun engelli olduğunu ve ona bir milyon lira hatır parası vermemi istedi.” şeklinde konuştu.

Özden’in ölümünden sonra çocuklarının kendisine gelmediğini anlatan Yiğit, sonraki süreçte bu alacağına dair senetlerin fotokopileri ile bazı kişilerin tehditle kendisinden para almaya çalıştığını ileri sürdü. Yiğit, davanın müştekileri arasında bulunan Cemil Bahadır, Salih Alparslan ile avukat Yaşar Ağsu’nun kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Yiğit, “Bu kişiler Kürşat Yılmaz adını kullanarak beni tehdit ediyorlar. Ama Kürşat Yılmaz bu işin içinde değil.” şeklinde konuştu.

Duruşma sanıkların savunmaları ile devam ediyor. Dava kapsamında 17 sanık ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, örgüt sucu kapsamında hileli iflas, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık’ ile suçlanıyor. Bu suçlardan toplam 21 yıla kadar hapisleri isteniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.