Hava Durumu

Soma faciasını Müge Anlı çözsün!

Soma faciasına ilişkin davaya 50 gün aradan sonra devam edildi. Duruşmada facianın sabotaj olduğu iddiasında bulunan sanık avukatı, Müge Anlı’nın programına katılan anne kızın dinlenmesini istedi...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soma faciasını Müge Anlı çözsün!
Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6’sı tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde, görülmesine 50 günlük aradan sonra yeniden başlandı. Dünkü duruşmada ilk olarak Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın avukatı Kadir Çekin, Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı için reddi hakim tabelinde bulundu. Başkan Ballı, Çekin’in yaptığı itirazı duruşmaya yarım saat ara vererek değerlendirdi. Reddi hakim talebini reddettiklerini açıklayan mahkeme heyeti sanık avukatlarını dinledi. 

İlk sözü alan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın avukatı Kadir Çekin, son açıklanan bilirkişi raporunu eleştirdi. Kadir Çekin, savunmasında, daha önce ağır eleştirilerde bulunduğu savcılık soruşturması sırasında hazırlanan bilirkişi raporunu kullandı. Çekin, ocakta metan gazına kesinlikle rastlanmadığını, bu yöndeki tespitlerin hatalı olduğunu ileri sürdü. Kadir Çekin ayrıca hayatını kaybeden 301 madenci için Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsiler sonrasında verilen ‘karbonmonoksit gazı zehirlenmesi’ tespitlerinin de hatalı olduğunu öne sürdü. 

Duruşmada söz alan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın avukatlarından Abdurrahman Gök de savunma yaptı, geçen haftalarda ATV’de yayınlananMüge Anlı’nın sunduğu programa katılan Somalı bir anne ile kızının, Soma faciasına yönelik iddialarını da gündeme getirdi. 

Avukat Abdurrahman Gök, “Programa katılan anne ile kızı, bir süredir haber alamadıkları babalarının, maden faciasını kastedip, ‘Soma’yı ben yaktım’ dediğini ardından kayıplara karıştığı anlattılar. Ben bu anne ile kızının tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum” dedi. Sanık avukatının bu talebine Somalı aileler tepki gösterdi.

Avukat Abdurrahman Gök ayrıca, 301 kişinin can verdiği maden faciasında FETÖ bağlantısının soruşturulmasını, MİT’in bu kadar büyük bir kaza sonrasında mutlaka araştırma yaptığına inandığını, böyle bir rapor hazırlanmış ise istenmesini de talep etti. Avukat Gök, ayrıca Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı’nın tutumuna yönelik eleştirilerde bulunduktan sonra, davayı gerekirse Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar götüreceklerini anlatıp, “Bundan şüpheniz olmasın” dedi. Avukatların dinlenmesine devam edilmek üzere duruşmaya ara verildi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.