Hava Durumu

Son anket sonuçlarında çarpıcı rakamlar!

Yerel seçim anketleri yapılmaya devam ediyor. Son olarak Avrasya Araştırma yaptığı anket sonuçlarını yayımladı. Anket sonucuna göre İstanbul'da Binali Yıldırım önde görünürken, Ankara'da ipi Mansur Yavaş göğüslüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2019 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2019 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Son anket sonuçlarında çarpıcı rakamlar!

İstanbul'da AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu arasında puan farkının iki olduğu görülürken, Ankara'da ise 9 puanlık fark dikkat çekiyor.

2019 yerel seçim anketleri peş peşe yayımlanmaya devam ediyor. Son olarak Avrasya Araştırma yaptığı yerel seçim anketi sonuçlarını yayınladı. Ankete göre Ankara'da Mansur Yavaş açık ara önde görünürken, İstanbul'da ise başa baş bir tablo göze çarpıyor. Ankette kararsız oyların yüksekliği de dikkat çekiyor.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 10 büyükşehir için iki ittifak adaylı (Cumhuriyet İttifakı/Millet İttifakı) seçim durumunda oluşacak oy oranlarıyla ilgili yaptıkları anketin sonuçlarını Twitter hesabından paylaştı. "Değerlendirme yaparken sadece iki aday olması durumunda sorulduğunu, HDP, SP gibi partilerin ve olası bağımsız adayların sonuçları değiştirme ihtimali olduğu unutmayalım" diyen Özkiraz, MHP seçmeninin ittifaka yüzde 40, AK Parti seçmeninin ise yüzde 80 oranında 'sadık' olduğu sonucuna ulaştıklarını söyledi.

İSTANBUL

Binali Yıldırım: 44 / AK Parti

Ekrem İmamoğlu 42 / CHP

Kararsız 14
(Burada HDP ve SP adayları seçimi belirleyecektir. Her iki partinin iki ittifaktan karşılıklı alacağı oy oranı belirleyici.)

ANKARA

Mansur Yavaş: 49 /CHP

Mehmet Özhaseki 40 / AK Parti

Kararsız: 11

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.