Hava Durumu

Son çarın seks sahneleri Ortodoksları kızdırdı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da prömiyeri yapılan Matilda isimli film, protestolara neden oldu

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2017 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2017 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Son çarın seks sahneleri Ortodoksları kızdırdı!

Aylar süren tartışmalar, tehditler ve hatta kundaklama girişiminin ardından, Son Rus Çarı 2. Nikolay'ın aşk hayatıyla ilgili Matilda filmi Rusya'da vizyona girdi. Dün akşam Moskova'daki prömiyerde 7 Ortodoks protestocu gözaltına alındı.

Filmde 2. Nikolay'ın balerin Matilda Kshesinskaya ile ilişkisi işleniyor. Çok sayıda seks sahnesi olan film, ülkedeki milliyetçilerin ve dindarların tepkisini çekti.

Geçen ay Ortodoks Hıristitanlar, Ekaterinburg'da gösterildiği sinemayı ateşe vermeye çalışmıştı. Filmin yönetmeni Alexei Uchitel'in avukatının ofisinin önündeki iki araç da yakılmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov saldırıyı kınamış; polis de filmi gösteren sinemaları yakacağı tehdidinde bulunan Ortodoks Hıristiyan grubun liderini gözaltına almıştı.

Uchitel, "Filmin yayımlanması sadece benim ya da filmin zaferi değil, Rusya'da mutlak çoğunluğu oluşturan saygın insanların da zaferi" dedi.

Bolşevikler, Rusya'daki 1917 devriminin ardından Çar ve ailesini 1918'de idam etmişti. Rus Ortodoks Kilisesi, 2000 yılında aileyi aziz ilan etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.