Hava Durumu

Son dakika Afrin Operasyonu gelişmeleri: Kent kuşatması başlıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yürütülen Afrin Operasyonu'nun 36. gününde son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. 20 Ocak tarihinde başlatılarak birinci aşaması tamamlanan Zeytin Dalı Harekatı'nda perşembe gününden itibaren ikinci aşamaya geçilmesi planlanarak kent kuşatması başlayacak. İşte, Afrin kent kuşatmasına ilişkin en son gelişmeler...

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2018 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Son dakika Afrin Operasyonu gelişmeleri: Kent kuşatması başlıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde başarıyla sürdürülmeye devam eden Afrin Operasyonu'nun 36. gününe girmiş bulunmaktayız. Bölgenin güvenliğini muhafaza etmek ve yine bölgeyi hain terör örgütlerinden temizlemek amacıyla gerçekleştirilen Afrin Operasyonu, diğer adıyla Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin kamuoyunu yakından ilgilendirecek son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin şehir merkezinin kuşatılacağı gelişmesini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında Afrin kent kuşatmasıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı.

20 Ocak tarihinde başlatılarak birinci aşaması tamamlanan Zeytin Dalı Harekatı'nda perşembe gününden itibaren ikinci aşamaya geçilmesi planlanarak kent kuşatması başlayacak. Afrin Operasyonu kapsamında, 4 bölgede yerleşim merkezi operasyonu gerçekleştirebilmek için kuşatmaya geçilmesi ve alçak terör örgürü PKK ve PYD'yi alt edebilmek adına Tel Rıfat hattının konrol altına alınması hedefleniyor. Öte yandan askeri kaynaklardan alınan bilgiler ışığında Afrin Operasyonu'nun ilk aşamasının başarıyla tamamlandığını ve bu doğrultuda hedeflerine ulaştıklarının gelişmesini müjdelendi. Bu bağlamda, 415 kilometrelik bir alanın teröristlerden arındırıldığını ve Afrin bölgesinin yüzde 25'inin kontrol altına alındığının bilgisine ulaşıldı. Bununla birlikte 20 Ocak tarihinde başlatılan Afrin Operasyonu'nda bugüne kadar 1931 teröristin etkisiz hale getirildiğinin açıklaması gerçekleştirildi. Zeytin Dalı Harekatı'nda şimdiye değin 101 noktanın da teröristlerden arındırıldığının sözleri kaydedildi. Öte yandan yürütülen Afrin Operasyonuna destek sağlayabilmek için JÖH ve PÖH ekiplerinin de Afrin bölgesine sevkiyatı tüm hızıyla devam ediyor.

TEL RIFAT BİRİNCİ DERECEDE HEDEF OLACAK!

6 gündür rejim ile birlikte hareket eden paramiliter güçler, Afrin'de PKK/PYD'ye destek vermek üzere geçiş yapmaya çalışmıştı ancak top atışları ve SİHA'larla bu yapılar geri çekilmişti. Afrin'de, örgütün nefes borusu haline gelen Tel Rıfat birinci derece hedef olacak. Silahlı grupların Şii Nubl ve Zehra bölgelerinden geçiş yapmaları ve örgütün kaçışı önlenecek. Kuşatma sonrasında kent içindeki sivillerin kenti terk etmeleri için 4 farklı noktadan koridorların oluşturulması planlanıyor.

AFRİN KENT MERKEZİ 14 BÖLGEYİ AYRILDI!

Kent kuşatmasını perşembe gününden itibaren başlatacak olan güvenlik birimleri, kent merkezini ve çevresindeki yerleşim birimlerini 14 bölgeye ayırdı. Operasyonel alan hareketliliğinin sağlıklı takibi ve bölgeler arasında sızmaların önlenmesi için belirlenen bu yöntemle daha önceki operasyonlarda başarı sağlanmıştı.

JÖH'LER VE PÖH'LER İLK KEZ SINIR ÖTESİ OPERASYONDA BİR ARADA OLACAK!

Doğu ve Güneydoğu'daki hendek operasyonlarında eşgüdümlü çalışan JÖH'ler ve PÖH'ler, ilk kez sınır ötesi operasyonda bir arada olacak. Operasyonda, Kara Kuvvetleri'ne bağlı askeri birlikler de yer alacak. JÖH, PÖH ve TSK'ya bağlı unsurların operasyon alanında eşgüdümünü sağlamak üzere teknik ayrıntılar da eşzamanlı yürütülüyor. Sahada teröristlerin silahlarının sesi ile karışmaması için güvenlik birimlerin silahları ve teknik teçhizatı eşleştirildi. Benzer uygulama Hendek operasyonlarında da uygulanmıştı. Bölge kodları kuruldu. Teknik cihazlarda kullanılacak parolalar belirlendi. Kriptolu telsizlerin hangi birimlerde olacağı netleştirildi.

İLK 17 GÜNDE TERÖRİSTLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ GERİ ÇEKİLDİ!

Terör örgütünün rahat hareket edebileceği kırsal kesimde operasyon tamamlanırken, 5 bin 800 teröristi kırsalda konuşlandıran örgütün, harekâtın ilk 17 gününde teröristlerin büyük bölümünü geri çektiği gözlendi. 7 noktada cepler oluşturan, ardından cepleri birleştiren TSK, 'meskûn mahal operasyonu' için hazırlıklarının sonuna yaklaştı. Lojistik desteğini Türkiye sınır hattında tutan TSK, alan hâkimiyetini sağlamasının ardından 7 noktada Suriye içinde üs kurulumuna hız verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.