Hava Durumu

Son seçim anketinde şaşırtan sonuç

ANAR Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü İbrahim Uslu, partilerin oy oranlarını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Son seçim anketinde şaşırtan sonuç

ANAR Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü İbrahim Uslu, süreçte AK Parti ve BDP'nin oylarının etkilenmediğini belirtti: CHP 23 bandına geriledi, MHP yüzde 14'e yükseldi

"Süreç ümit edildiği gibi yürürse, 2014 şu ana kadar AK Parti'nin gireceği en sorunsuz yerel seçimler olur..." Bu ifade ANAR Araştırma Şirketinin Genel Müdürü İbrahim Uslu'ya ait. Akşam Gazetesi'nin haberine göre, süreç boyunca AK Parti ve BDP'nin oylarının etkilenmediğini belirten Uslu, seçmenin CHP'den uzaklaşarak MHP'ye yöneldiğini vurguladı.

2009'DAN BERİ BİR İLK

Süreç boyunca partilerin performansını değerlendiren ama kısa vadeli etkilerin yetersiz kalacağını belirten Uslu'nun analizinde şunları söyledi:

Sürecin kısa vadeli etkilerine bakacak olursak, AK Parti'nin yüzde 50-53 bandında olan desteğinin devam ettiğini görüyoruz. CHP yüzde 22-23 bandına geriledi, MHP ise 2009'dan bu yana ilk kez yüzde 14'e ulaştı. BDP geçen yaz şiddetlenen çatışmalarla birlikte yüzde 7'ye ulaşmıştı ve halen bu pozisyonunu koruyor. Kısaca belirtmek gerekirse süreçten AK Parti ve BDP'nin oyları etkilenmezken, CHP oy kaybetti ve bu partiden uzaklaşanlar MHP'ye yöneldi.

Ancak bu sürecin kalıcı olmadığını ve uzun vadede başka gelişmeler yaşanacağını bekliyorum. Bu düşüncemi şöyle açıklayabilirim: Mart ayında yaptığımız araştırmada sürece desteğin yüzde 58 olduğunu bulguladık. Bizden sonra açıklanan diğer araştırmalarda desteğin daha da yükseldiği görülüyor. Yani 12 Eylül referandumundaki koalisyon güçlenerek devam ediyor. Öncelikle bunun altını çizmek lazım. Türkiye'de değişimden yana olan, statükonun dönüşmesini isteyen geniş bir kitle var ve bu kitle farklı yoğunlukta olsa bile, tüm partilere dağılmış durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.