Hava Durumu

Son sözünü söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere olayı tartışmasına son noktayı Kazakistan dönüşünde koydu. Erdoğan, "Kimse bizden özür beklemesin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Son sözünü söyledi
 Pakistan ve Kazakistan temaslarının ardından yurda dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uludere olayıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in açıklamalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, hükümet olarak özür dilemeyeceklerinin sinyalini verdi. Erdoğan, "İnsani olarak elimizden geleni yaptık. Mağdurlara tazminat ödendi. Hükümet yetkilileri, eşlerimiz gidip bölge sakinlerine ziyarette bulundu. Hükümet olarak kimsenin dümen suyunda değiliz. Kimse bizden özür beklemesin, grubumdan bu konuyla ilgili başka açıklama gelmeyecek" diye konuştu.

İMRALI’YA ZİYARET TALEBİ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile BDP milletvekilleri arasında yapılması planlanan, ancak İmralı’ya ziyaret konusunun gündeme geleceği yönündeki haberlerin ardından iptal edilen görüşmenin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Farklı tahrikler için yapılacak görüşmelere ayıracak vaktimiz yok" dedi. "Terör örgütüyle mücadele, parlamentodaki uzantısıyla müzakere yaparız" diyen Erdoğan, "İçerikte İmralı varsa, bunun adı siyasi müzakere olmaz. Çok farklı amaçlar için, her şeyi belli olan neticeleri almak için yapılacak görüşmelerdir. Bunun dışındaki konular için müzakereye her zaman açık olduğumuzu zaten söyledik" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, Oslo görüşmelerinin demokratik açılıma zarar verip vermediği yönündeki bir soruyu da yanıtladı. Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının Başbakanlık merciinin iznine tabi olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu görüşmeler nedeniyle kimse MİT mensuplarından hesap soramaz" diye konuştu. Demokratik açılımın devam edeceğinin de işaretini veren Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki gelişmelerin altını çizdi. Türkiye’de Kürtçenin anadil olarak konuşulduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Ancak Kürtçe resmi dil derseniz, orada ‘Dur’ deriz. Türkiye’de tek resmi dil Türkçedir" dedi.

4+4+4 TARTIŞMALARI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kesintisiz eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen düzenlemeyle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne usül ve şekil açısından yaptığı itirazın reddedilmesine de değinen Erdoğan, anamuhalefet partisini eleştirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu samimiyetsizlikle suçlayan Başbakan, "Meydanlarda, televizyonlarda farklı konuştular. Şimdi farklı işler yapıyorlar. Şekille tatmin olmadılar, esas açısından başvuruyorlar. Milletin oylarının yarısını almış bir parti hakkında nelerin yapıldığı ortadadır" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.