Hava Durumu

Sönmez'den enflasyon yorumu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, uygulanan yavaşlatıcı önlemler sebebiyle iç talepte yaşanan kontrollü gerilemenin, tüketici fiyatlarının üst üste üç aydır negatif gelmesini sağladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2012 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2012 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez'den enflasyon yorumu

BTSO Başkanı Celal Sönmez, Temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Tüm bu gelişmelerin, yılsonu enflasyon hedefini yüzde 6.5'tan yüzde 6.2'ye revize eden Merkez Bankası'nın hareket alanını genişlettiğini belirten Sönmez, "Enflasyonda esas zorluk 2013 yılında. Bir yanda ekonomide daha hızlı büyüme isteği, diğer yanda enflasyonu yüzde 5.5'e çekme hedefi var. Gidişatı büyük ölçüde yurt dışı gelişmeler tayin edecek" diye konuştu.

Temmuz'da gerileyen enerji fiyatlarının da enflasyonun düşüşüne önemli ölçüde katkı verdiğini belirten Sönmez, gıda fiyatlarının ise bu kez eğilimin tersine, artış etkisi yaptığını söyledi. Sönmez, "Mart-Haziran döneminde aylık bazda gerileyen gıda fiyatları Temmuz ayında yüzde 0.4 arttı. Böylece önceki üç yıl boyunca Temmuz ayında düşen gıda fiyatları, geçen ay bu eğilimin dışına çıktı" diye konuştu.

Celal Sönmez, iç tüketimin önemli göstergelerinden biri olan mobilyada fiyatların aylık bazda yüzde 2 düşmesinin, nispi durgunluğun göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.