Hava Durumu

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık oldu

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk oldu. Değerli tarım alanlarının korunması için büyük mücadele verdiklerini söyleyen Işık, yerinde dönüşüm ile ilçenin sağlıklı yapılara kavuştuğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık oldu

AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçede tarım, sağlık, eğitim, spor ve kültürel alanlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz dönem Gürsu Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten, 31 Mart yerel seçimlerinden de zaferle çıkan Işık, yeni dönem projelerini de anlattı. Seçim sürecinde her mahalleye gittiğini, vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan öğrendiğini ve seçim beyannamesini halkın isteklerine göre oluşturduklarına işaret eden Işık, geçen dönem yaptıkları anketlerde Gürsuluların yüzde 80'inin ilçede hastane olmamasından şikayet ettiğini söyledi. Gürsu'ya kazandırılan devlet hastanesi ile bu sorunun çözüldüğünü ifade eden Işık, günde 3 bin kişiye hizmet veril-diğini kaydetti. Yeni dönemde yaptıkları anket çalışmasında ise Gürsu'nun en büyük sorunu olarak eğitimin öne çıktığını vurgulayan Işık, geçmiş dönemde 3 okul yaptırdıklarını, 6 adet de okul alanı oluşturduklarını dile getirdi.

EN BÜYÜK SORUN EĞİTİM

Gürsu'nun arsa fakiri olduğunu, tarım arazilerinin ova korumaya girdiği için buralarda herhangi bir işlem yapmadıklarını anlatan Işık, "Böyle olduğu için arsa bulup, bu arsa üzerinde okul, sağlık ocağı ya da park yapma şansınız yok. Yapacağınız her bir hizmet için önce arsa üretmeniz gerekiyor. 6 okul yeri bulup Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisini yaptık. Bu 6 okul da yakın zamanda hizmete girdiğinde hedefimiz tekli eğitimde 20-25 kişilik sınıflarda çocuklarımızın eğitim görmesi. Ama bu yeterli değil. Çünkü bizim her yıl artı bir okula ihtiyacımız var. Göçle birlikte artan nüfusu hesapladığımız zaman ilçenin nüfusu her yıl 5-6 bin artıyor. Amacımız her yıl bir okul yeri bularak gelen göçe de cevap vermek" dedi.

GENÇLERE YÖNELİK PROJE

Gençlere yönelik sosyal projelerinden de bahseden Işık, şu an inşaatı devam eden gençlik merkezinin 2-2,5 ay sonra hizmete gireceğini söyledi. Bunun yanı sıra her bölgeye küçük gençlik merkezleri oluşturduklarını, buralarda İngilizce öğrenmek isteyen gençlere belirlei saatlerde eğitim verdiklerini, ayrıca okuldaki derslerini yapmakta zorlanan gençlere bir rehberlik merkezi oluşturduklarını ifade eden Işık, "Bunların bir üst ölçeği yapımı devam eden gençlik merkezi-miz. Gençlerimizin rahatlıkla zaman geçirebileceği, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda kendini geliştirebileceği, kitap kafelerden faydalanabileceği bir merkez olacak. Bu işi taçlandıracak olan ise kültür merkezimiz. 2020'de de onun temelini atacağız. 100 bine ulaşmış Gürsu'nun bir kültür merkezine ihtiyacı var. Geçtiğimiz dönem bunun sadece arsa teminini başarabildik. Bu dönemde de Gürsu'ya yakışır bir kültür merkezini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

ADRENALİN PARK

Geçen yıl hayata geçirilen Adrenalin Park'ın ilçeye ekonomik olarak önemli katkı sağladığına ve köyden kente göçü önlediğine dikkat çeken Işık, şöyle konuştu: "Bizim 10 köyümüz var. 8'i ova köyü olduğu için gelir düzeyleri iyi. Gürsu hızla büyürken iki kırsal köyümüz Dışkaya ve Ericek ise hızla küçülüyordu. Burada bir proje yaparak göçü önlemek istedik. Ar-Ge İnovasyon Merkezi'ndeki arkadaşlarımız bu iki köyü hareketlendirecek, kırsal kalkınmasını sağlayacak bir proje hazırladı ve Adrenalin Park oluştu. İlk etapta BEB-KA'dan hibe alarak yaptık. Sonrasında belediye olarak bizim de yaptığımız katkılarla orası devasa bir tesise dönüştü. Bu iki köyün kalkınmasına ciddi katkı sundu. Köylerdeki göç tamamen durdu. Köylere geri göçler başladı. Hafta sonları orası cıvıl cıvıl oluyor. Bungalov evler 2-3 ay boyunca hafta sonları ful dolu. Bu da talep olduğunu gösteriyor. Gelen misafirlerimizden aldığımız taleplerle her gün burayı geliştiriyoruz. Gençlerle ilgili birçok proje yapıyoruz burada. Gençlik şölenleri, gençlik kamp-ları düzenliyoruz."

YENİ KONUT ALANLARI

Gürsu'da değerli tarım alanlarının korunması için büyük mücadele verdiklerini anlatan Işık, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkat çekti. Kaçak yapıyla oluşmuş alanı imarlı alana çevirebilmek için donatı alanına ihtiyaçları olduğunu kaydeden Işık, "Bu donatı alanlarını ortaya çıkarabilmek için, mevcut kaçak yapılaşmanın olduğu alanın ön tarafında bir alanı imara açarak, geçmişteki kaçak yapılaşmanın olduğu alanı da projelendirmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Asıl olan ovanın haricinde bu işleri yapabilmek. Mevcut TOKİ bölgemizde alanlarımız var. Konuttaki açığımızı o bölgelere yapmak istiyoruz. Bununla beraber yerinde dönü- şümümüz devam ediyor. 1970'lerde, 1960'larda yapılan binaların artık ömrü tükenmeye başladı. Yerinde dönüşüm yaparak birçoğunu depreme karşı dayanıklı hale getirmiş olduk" dedi.

ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK

İlçedeki en önemli projelerden biri olan Sporcu Fabrikası'nda uluslararası yarışmalar için genç sporcular yetiştirdiğini anlatan Işık, günde ortalama bin 500'e yakın kişinin burada spor yaptığını ifade etti. Sporcu Fabrikası ile birlikte Gürsulu gençlerinin kazandığı madalya ve başarı sayısının da arttığını vurgulayan Işık, "Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıl bu tesislerde yetişen gençlerimiz Avrupa'da ve dünyada seslerini duyuracak" dedi. Gürsu'nun özellikle badmintonda Türkiye'nin kalbi olduğunu vurgulayan Işık, "Birçok bölgedeki görev yapan badminton hocaları Gürsu'da yetişmiş. Bundan sonraki senelerde Gürsu'nun ismini sporda daha çok duyacağız" diye konuştu. Sporcu Fabrikası açıldıktan sonra uyuşturucu kullanan ve olaylara karışan gençlerin de burada spor yapmasını sağladıklarını ve emniyet raporlarına göre bu gençlerin karıştığı olay sayısının yüzde 74 azaldığını belirten Işık, önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da azalacağını belirtti.

NOSTALJİ SOKAĞI

Spor, sağlık, eğitim kadar Gürsu'nun geçmişi ile de aynı derecede ilgilendiklerini ifade eden Işık, Taşköprü ve Mimar Sinan sokaklarında yaptıkları çalışma ile 1940 -1950'li yılları canlandıracaklarını söyledi. Nostalji sokağı ile ilgili altyapı ve proje çalışmalarının bittiğini açıklayan Işık, "Burada hem sanat atölyelerimiz olacak hem de geçmişteki insanların yaşantısını görebileceğiniz bir alan oluşacak. Cumalıkızık'ı örnek vermek istemiyorum çünkü parasal turizme dönüştü gibi oldu orası. Biz biraz daha nostalji yaşanmasını istiyoruz bu sokaklarda" dedi.

FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Kadına yönelik şiddetin arttığı son dönemlerde Gürsu Belediyesi'nin örnek bir farkındalık çalışmasına imza attığını anlatan Işık, 'Bizim elimiz armut topluyor' sloganıyla ulusal basında ve kamuoyunda takdir topladıklarını söyledi. Işık, "Biz bir taraftan armudun markalaşması için proje üretirken bir taraftan da kadına şiddeti dile getirmek istedik. Özellikle muhtarlarıma ve STK başkanlarına teşekkür etmek istiyorum. Bunu ekip olarak yaptık. Gürsulu olarak bizim elimiz kadına ya da çocuğa kalkmaz, bizim elimiz armut toplamak için kalkar. Kadına ve çocuğa şiddet toplumsal bir sorun. Herkesin elinden gelen gayreti göstermesi lazım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.