Hava Durumu

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın oldu

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmala-rı'na bu hafta Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, konuk oldu. Seçimden sonra Türk bayrağı rozeti taktığını ve parti ayırmadan herkesin beledi-ye başkanı olduğunu vurgulayan Aydın, "Ortak hedefimiz memleketimize hizmet etmek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2019 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın oldu

Her hafta AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, 8 aylık görev süresinde yaptığı çalışmaları Sönmez Medya yazıişleri ekibine anlattı. 31 Mart'ta yapılan yerel seçim sürecini değerlendiren Aydın, MHP'nin tarihinde ilk defa Yenişehir'de belediye aldığını söyleyerek, "Bu da MHP'nin 50. yılında bana nasip oldu" dedi. 2014 seçimlerinde MHP'nin Yenişehir'de 1156 oyla kaybettiğini hatırlatan Aydın, "Bu konuda bana güvenen parti yönetimime teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde MHP ve AK Parti teşkilatları ile uyumlu bir çalışma yaptık. Şu anda da uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok. Seçimden sonra Türk bayrağı rozeti taktım. Hepimizin ortak hedefi memleketimize hizmet etmek. Şu an mecliste MHP, AK Parti, CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri var. İlçemiz için hep birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

ÖRNEK PROJE

BEBKA'dan mali destek alan Sinan Paşa Medresesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi' projesi hakkında bilgi veren Aydın, bu konuda da bir ilke imza attığını kaydetti. Tarihinde ilk defa BEBKA'dan kredi alan belediye başkanı olduğunu dile getiren Aydın, "Sinan Paşa Külliyesi'ni amacına uygun bir şekilde kullanmak istiyoruz. Projemizin içine Ticaret Odası'nı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü de dahil ettik. Proje kapsamında 30 kişilik sınıf, 100 kişilik seminer salonu, 20 kişilik toplantı salonu, Genç girişimciler için 4 kişilik açık ofis, kadın girişimciler için el sanatları atölyesi, dikiş-nakış atölyesi, mutfak atölyesi, 7-12 yaş arasındaki çocuklarımız için de robotik kodlama ve 3D yazıcı bulunan bir atölye projemizi sunduk. 29 dosyadan 7 proje kabul edildi. Biri de bizim projemiz oldu. Burada girişimcilik, iş fikri geliştirme, işyeri kurma, finansal okur-yazarlık, inovasyon, bilişim teknolojileri, fon bulma, zaman yönetimi gibi konularda eğitimler verilecek" açıklamasını yaptı.

HAVAALANI ÇAĞRISI

Yenişehir Havaalanı'nın kente katkı sağlaması için Bursalı iş insanlarının İstanbul'u değil Yenişehir Havaalanı'nı kullanması gerektiğini vurgulayan Aydın, "Şu anda 6 ilimize direkt uçuşumuz var. Son ay rakamlarına göre 228 bin 206 yolcu, 5 bin 56 uçak seferi olmuş. Yenişehir Havaalanı çalışmaz diyenlere şunu örnek veriyorum. Sis dolayısıyla Sabiha Gökçen Havaalanı'na inemeyen uçaklar Yenişehir Havaalanı'na indi. Çalışmıyorsa neden yönlendirildi, demek ki çalışıyormuş. Her türlü uçağın inebileceği bir pistimiz var. Kargo taşımacılığımız var. 2 bin 249 ton kargo posta taşımacılığı olmuş. Bunda milletvekilleri-mizin de çok emeği var" diye konuştu.

ENGELSİZ YAŞAM

Seçim vaatleri arasında yer alan 'Engelsiz Yenişehir'le ilgili yaptığı çalışmalara da değinen Aydın, şunları kaydetti: "Seçim döneminde 16 tane ana projemiz vardı. Biri de engelsiz yaşam projesiydi. İlçemize 5 tane akıllı durak siparişi verdik. Bu akıllı duraklar güneş enerjisi ile kullanılacaktı. İçinde televizyon, kitaplık, telefon şarjı, kliması bulunan 18-20 metrekare arasında duraklar. Bunların 3 tanesi 20 Aralık'a kadar yerlerine konulacak. 2 tanesi de 15 Ocak'a kadar gelecek. Ama ben duraklara engelli arabaları için şarj adaptörü de konulmasını istedim. Güneş enerjisinin yetmeyeceğini söylediler, biz de duraklarda güneş enerjisinden vazgeçip elektrik kullanılmasına karar verdik. Bunun yanı sıra belediye havuzumuzu engelli vatandaşlarımıza ücretsiz kullandırıyoruz. Tek şartımız yanlarında bir refakatçilerinin olması."

SPORCU KENTİ OLACAK

Sporcu kimliğine dikkat çeken Aydın, "Bizden önce belediyenin düzenlediği yaz spor okullarından ücret alınıyordu. 70-80 öğrenci geliyordu. Yaz spor okullarını ücretsiz yaptık. Malzemeyi de biz veriyoruz. 253 öğrenci katıldı. Sporla ilgili 3-9 yaş arası çocuklar için kapalı oyun alanı yaptık. Buradan da ücret almıyoruz. Öğrencilerden, gündüz halı sahadan ücret almıyoruz" dedi.

'ÇİFTÇİ İSTESİN, TURŞU FABRİKASI BENDEN'

Türkiye'nin sebze ambarı Yenişehir'in özellikle biberiyle ön plana çıkrığını ifade eden Aydın, 7-8 ülkeye ihracat yaptıklarını anlattı. Yenişehir'de biber sezonunun 3-4 ay sürdüğünü, sezonu 7-8 aya çıkarmak seracılığa yönelmek gerektiğinin altını çizen Aydın, "10 dönüm seradan 50 dönümden alacağınız ürünü alırsınız. Uluslararası fuarlara katılmayla ilgili de bir çalışmamız var. Gedelek turşusu yapılıyor, lahanası, biberi, domatesi bizden gidiyor. Ben de çiftçilerimize 'siz yapacağız deyin ben de fabrikasını kuracağım' dedim. Gittim Gedelek'te fabrikasını da inceledim. Kurmak çok zor değil, çalıştırmak önemli olan" diye konuştu. Geçmişte çimento fabrikası, katı atık yakma tesisinin gündeme geldiği Yenişehir'de kirletici sanayiye bakış açısını da net ortaya koyan Aydın, "Memleketin çimento fabrikasına da ihtiyacı var ama yerini iyi belirlemek lazım. Tarımın yapıldığı yerde ovayı kirletecek bir şey olmaması gerekiyor. Bu tarz işletmeler tarım yapılmayan yerde kurulmalı" dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal belediyecilik hizmetlerini de anlatan Aydın, bakıma ihtiyacı olan yaşlıların ev ve kişisel temizliklerini yaptıklarını, belediye bünyesinde lise ve üniversite-ye ücretsiz hazırlık kursları atçılarını kaydetti. Günümüzde en düşük ders-hane fiyatının 7-8 bin lira civarında olduğunu belirten Aydın, "Halk eğitim merkezlerinde ücretsiz ders veriyo-ruz. 40 öğrenci bugün dershaneye gitmiş olsa 280 bin lira eder. Biz 30-40 bin lira civarında tutan kitaplarını aldık. 7 bin lira ailelerinin cebinde kaldı. İnşallah onların üniversite harçlıkları olur. Deneme sınavları başladı. Güzel sonuçlar da aldık" ifadelerini kullandı. Yenişehir'in en acil ihtiyacının kapalı pazar olanı olduğunu vurgulayan Aydın, "Mimari projemiz hazır. 2020 yılının mart ya da nisan ayında temelini atacağız" dedi.

'BORCU OLMAYAN İŞ YAPMIYORDUR'

Belediyelerin borçları nedeniyle sıkıntıda olduğu haberleri ile ilgili de açıklama yapan Aydın, "Şu anda biz kendi yağımızla kavrulacak düzeydeyiz. Tabii borcumuz var, borcun yoksa iş yapmıyorsun demektir. Görev sürem içinde 8.5 milyon liralık iş yapmışım. 8.5 milyonluk para ödendi, geçmiş borçtan da 446 bin lira ödendi. Bunu nasıl yaptım. Belediyede ve belediyenin sosyal tesisinde içtiğim çayın parasını bile ben veriyorum. En kısa böyle özetleyebilirim" diye konuştu.

İLÇE TURİZMİ GELİŞECEK

Turizm çalışmaları hakkında da bilgi veren Aydın, Yarhisar'da turizm köyü oluşturacaklarını söyledi. Yarhisar şelalenin yanındaki kullanılmayan ilkokulu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tahsisini istediklerini, okulun içini ve çevresini düzenleyerek günü birlik tatilcilere açacaklarını söyleyen Aydın, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Kozören çamlığını da Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiraladık. Belirli bir bölümünü tel örgüyle çevirdik. Projesini Orman Bölge Müdürlüğü'ne sunduk. Proje kapsamında kahvaltı edilecek bir yer yapacağız. Yani ben Yenişehir halkını dışarı salmayacağım, dışarıdan ziyaretçi getireceğim. Tarihi yerlerle ilgili tabelalar hazırlatıyorum. Bunlar da 15-20 gün içinde yerlerine konulacak. Çanakkale kahramanı Müstecip Onbaşı için de bir köşe yapıyoruz. Küçük dokunuşlarla insanları mutlu etmeye çalışıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.