Hava Durumu

Sönmez Medya'dan bir ilk daha... Eğitime yön veriyoruz

Onlar eğitime yön verdi, şimdi ödül zamanı… Sönmez Medya, Bursa’da eğitime yön veren kurum ve uzmanları teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Eğitime Yön Verenler Ödül Töreni’yle bir ilke daha imza atıyor. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Bursa’da eğitimine yön verenler ödüllendirilerek, yeni başarı hikayelerinin yazılmasına katkı sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Medya'dan bir ilk daha... Eğitime yön veriyoruz
Sönmez Medya öncülüğünde Bursa eğitim dünyasında yepyeni bir döneme adım atıldı. Sönmez Medya, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen 'Eğitime Yön Verenler Ödülleri' süreci imzalanan protokolle başladı.

Sönmez Medya bünyesindeki ASTV’de Serpil Kalin’in hazırlayıp sunduğu Eğitime Yön Verenler programı, eğitimde yeni bir sayfa açtı. Eğitimde yapılan önemli projelere imza atanların onurlandırılacağı Eğitime Yön Verenler Ödülleri için masaya oturan Vali Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, eğitime katkıda bulunanları ödüllendirmek üzere bir ilke imza attı.

\"\"

İnsana, topluma öğrencilere gelecek vizyonu katan başarılı projeleri hayata geçiren kurumların sürdürülebilir eğitim projelerini, eğitim modellerini tüm paydaşlarına duyurmak, ülkesinde ve bölgesinde öncü bir eğitim kurumu olma misyonu ile liderlik yapan kurumları eğitime yön verenler ödülleri ile taçlandırmak adına yapılan protokolün imza töreni BAİA Otel’de gerçekleştirildi.
 
“ÇOCUKLARIMA VASİYETİM”
 
Bursa’da pek çok sağlık ve eğitim yatırımında Sönmez imzası bulunduğunu hatırlatan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Eğitime Yön Verenler Ödülü ile eğitim dünyasında yeni bir dönem başlattıklarını söyledi. Gençlerin geleceğine yön verecek eğitim yatırımlarının devam etmesini çocuklarına vasiyet ettiğini dile getiren Sönmez, “Şirketimizin kurucusu merhum iş adamı Ali Osman Sönmez yaşamı boyunca eğitim ve sağlık konularında önemli eserlere imza attı. Hayatı boyunca en çok gurur duyduğu şey de buydu. Sağlık Bakanlığı’na devrettiği Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi sadece Bursa’ya değil çevre illere de hizmet veriyor. Onun ismini taşıyan okullarda binlerce öğrenci yetişirken, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ali Osman Sönmez Anadolu Teknik Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Fen Lisesi, Meslek Yüksek Okulu ve Öğrenci Yurdu komplekslerinden oluşan Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Kampüsü de üniversite bünyesinde gençler için eğitim olanağı sağlıyor. Bunun yanı sıra benim yaptırmaya çalıştığım Karabalçık’taki İlköğretim Okulu, Sönmez İlköğretim Okulu, Gevher Sönmez İlkokulu, İnegöl’de Cemil Sönmez İlkokulu’nu eğitim dünyasına kazandırmış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bu başarılı projeleri alkışlamak ve sosyal projelere destek veren tüm çalışma arkadaşlarımızla eğitime destek verenlerin yanındayız. Eğitime yön veren duayenleri, eğitime yatırım yapan herkesi ayrıca kutlamak istiyorum. Eğitime yön verenler kazansın. Geleceğimizi şekillendirecek tüm çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

\"\"
 
“SÖNMEZ MEDYA’YI AYAKTA ALKIŞLIYORUM”
 
Bursa’nın eğitimde önemli bir şehir olduğunu belirten Karaloğlu, hayırsever yatırımlarının da önemini vurgulayarak, “Marifet iltifata tabiidir. Yapılan iyi iş takdir edilirse başarılar artar. Bursa’da bir televizyonun medya kuruluşunun sadece konusu eğitim olan bir program yapması bile çok önemlidir. Ulusal kanallarda bile çok az örneği var. Yerel televizyonun bunu yapıyor olması bile tek başına önemli bir iştir. Şimdi buna yeni bir başarı ilave ediyoruz. 16 dalda Bursa’da eğitime yön verenlere ödül verilecek. Sönmez Medya Grubunu ayakta alkışlıyorum. Kentteki eğitim kalitesinin artmasına bu ödüller vesile olur diye temenni ediyorum” diye konuştu.
 
EĞİTİMDE BİR İLK
 
Eğitim camiasında bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün de, “Türkiye’de İSO 9001 kalite belgesine sahip tek yerel medya olan Sönmez Medya olarak AB projelerinin teşvik edilmesi ve okulların sosyal sorumluluk işbirliği potansiyelinin ortaya çıkarılması için tüm yayın organlarımızla destek vermeye devam ediyoruz. Biz başarılı hikayelerini alkışlamak istiyoruz. Gençlerin geleceğini yönlendiren, eğitime yön veren çalışmaların bir kez daha hatırlanmasını istiyoruz. Eğitime maddi kaynak ayıran hayırseverleri ve iş dünyasını yürekten alkışlıyorum” diye konuştu.

\"\"
 
Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sönmez Medya işbirliğiyle hayata geçirilen eğitime Yön Verenler Ödülleri için ön başvurularwww.egitimeyonverenler.com web sayfası üzerinden online olarak ayrıca yarisma@egitimeyonverenler.com e – posta adresine formları tarayıp göndererek veya elden Eğitime Yön Verenler Programı’nın yapımcı ve sunucusu Serpil Kalin’e iletilebilecek. Ödüller 16 dalda verilebilecek.


 
Eğitime Yön Verenler Ödül Kategorileri
 
1-      Eğitime Tam Destek Ödülü
2-      Sistem Ödülü
3-      Dil Ödülü
4-      Proje Ödülü
5-      Yüksek Lisans Program Ödülü
6-      Spor Ödülü
7-      Yönetimsel İşbirliği Ödülü
8-      Kültür Sanat Ödülü
9-      Müzik Ödülü
10-     Akademik Başarı Ödülü
11-     Erken Yaş Eğitim Ödülü
12-     Bireysel Ödüller
13-     Kurumsal Ödüller
14-     Jüri Özel Ödülü,
15-     Hayat Boyu Öğrenme Ödülü
16-     Eğitim Projelerini Destekleyen Kurum Ödülü
 
Eğitime Yön Verenler Ödülleri Süreç Tarihleri:

Ön Başvuru Süreci:

12 Mart – 1 Nisan 2015

Başvuru Belgeleri Teslim Süreci

2 Nisan- 11 Nisan 2015

Başvuru Değerlendirme Süreci:

13 Nisan- 27 Nisan 2015

Ödül Gecesi:

16 Mayıs 2015
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.