Hava Durumu

Sonu gelmeyen öksürüğe çare olduğu iddia edilen balgam söktürücü karışım

Havaların soğumasıyla sarsılan bünyeler, bu hızlı hava değişimlerine adapte olamayanlar ve önümüzdeki uzun kış ayları için şimdiden neler yapabileceğini öğrenmek isteyenler buraya

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sonu gelmeyen öksürüğe çare olduğu iddia edilen balgam söktürücü karışım

Eğer siz de bir kez soğuk alıp hasta olduktan sonra neredeyse tüm kış öksürmeye devam ediyorsanız, bir türlü bitmek bilmeyen öksürükler sizi uykunuzdan bile ediyorsa tahmin ediyoruz ki birçok bitkiden destek alıyor, çayları, pastilleri ve şurupları elinizin altından eksik etmiyorsunuz.

Söz konusu bir de balgamsa işler daha da ciddiye biniyor tabii. O boğaza yapışıp kalan balgamdan kurtulmak zaman zaman oldukça zorlu mücadeleler vermenize neden oluyor, biliyoruz.

İşte bu gibi durumlarda tercihinizi bitkilerden destek almaktan yana kullananlardansanız bu karışıma bir göz atın deriz.

Zira kendisi balgam sökme konusunda oldukça iddialı bir karışım.

Önce aktara, sonra doğru mutfağa: Ev yapımı balgam söktürücü karışım tarifi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı keten tohumu

1 yemek kaşığı hatmi kökü

1 yemek kaşığı adaçayı

1 limon

250 mililitre su (1 su bardağı kadar)

250 gram esmer şeker ya da 4-5 yemek kaşığı bal (artırıp azaltabilirsiniz)

Nasıl Yapılır?

Eğer esmer şeker kullanacaksanız, şeker ve suyu bir tencereye aktarın ve şeker tamamen eriyene kadar karışımı ara ara karıştırarak kaynatın. Bu sırada limonu da yıkayıp temizledikten sonra ince ince dilimleyin. Şeker tamamen eriyince karışıma diğer tüm malzemeleri ilave edin ve 1-2 dakika kadar karıştırarak bu şekilde kaynamasını sağladıktan sonra karışımı ocaktan alın. Kenara ayırdığınız tencerenin içindeki karışımı demlenmek üzere 15 dakika bekletin. Son olarak karışımı içindeki parçalardan ayırmak için süzün ve elde ettiğiniz sıvı kısmı cam bir şişeye ya da kavanoza aktarın. Önce oda sıcaklığında soğutup ardından buzdolabına kaldırarak muhafaza edebilirsiniz.

Eğer bal kullanacaksanız, sadece suyu bir tencereye aktarıp kaynatın, bu sırada yine limonu ince ince dilimleyin. Bal hariç diğer tüm malzemeleri kaynayan suya ekleyip karıştırın ve yine 1-2 dakika bu şekilde karışımı kaynatın. Ardından tencereyi ocaktan alıp 15 dakika demlenmesini sağlayın. Sonrasında süzüp ayırdığınız sıvı karışımı bir süre daha soğumaya bırakın. Ilıyan karışıma balı ilave edip güzelce karıştırın. Cam bir şişe ya da kavanozun içinde önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında saklayın. İşte bu kadar!

Ne zaman, nasıl kullanılır: Ev yapımı balgam söktürücü karışımın kullanımı ve dikkat etmeniz gerekenler

Karışımı hazır ettik, buzdolabına kaldırdık. Sıra geldi ne zaman ne nasıl kullanmanız gerektiğine... Her gün, günde 3 kez birer yemek kaşığı kadar tüketmeli, aşırıya kaçmamalısınız. Tok karnına tüketmeniz gerektiğini de söylemeden geçmeyelim tabii.

Peki, nelere dikkat etmeli?

Öncelikle bildiğiniz gibi bu karışımda kullanılan herhangi bir malzemeye karşı vücudunuzun alerjik bir reaksiyon göstermediğinden emin olmalısınız tabii ki.

Bunun dışında kronik bir öksürüğünüz varsa, balgam sorunu durmaksızın devam ediyorsa elbette bu ve benzeri bitkisel yöntemler kullanmadan önce mutlaka ama mutlaka doktora gitmeli ve onun önerilerine uymalısınız.

Aynı şekilde diyabet, kalp ve damar rahatsızlıkları gibi ciddi herhangi bir rahatsızlığınız varsa ya da hamilelik veya emzirme dönemlerindeyseniz bu karışım da dahil olmak üzere herhangi bir ürünü tedavi amaçlı kullanmaya başlamadan önce doktorunuza mutlaka danışmalısınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.