Hava Durumu

Şortlu kıza saldıran zanlı için tutuklama kararı

İstanbul Pendik'te, 21 yaşındaki Melisa Sağlam'a minibüste saldıran Ercan Kızılateş, tutuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakıldı. Savcının itirazı üzerine zanlı için yeniden tutuklama kararı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şortlu kıza saldıran zanlı için tutuklama kararı

İstanbul'da üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam (21), geçen hafta çarşamba günü Pendik-Aydos hattında bir minibüste şort giydiği için sözlü saldırıya uğrayıp ardından darp edildi.

DARP ETME OLAYI YOKMUŞ!

Hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından gözaltı kararı çıkarılan Ercan Kızılateş, ifadesi alınmak üzere İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Kızılateş, adliye koridorunda jandarma arasında ilerlerken konuştu. "Darp ettiğim yalan" diyen zanlı, "Görüntüler çok açık, darp etme olayı yok" ifadesini kullandı.

Şikayetçi olduğunu söyleyen Kızılateş, "Kameraları görmüyor musunuz? Tabii ki bana saldırdı" şeklinde konuştu.

TUTUKLAMA TALEBİ

Ercan Kızılateş soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız tarafından alınan ifadesinin ardından ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", ''hakaret'' , "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve "kasten yaralama" gerekçeleriyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

''PİŞMANIM"

İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Kızılateş, sorgusunda pişman olduğunu söyledi.

Mahkemedeki sorgusunda şikayetçiye yönelik olarak iyi niyetli bir söz söylediğini savunan Kızılateş, "Pişmanım. Çok fazla bir etkim olmadı. Sadece iyi niyetli bir söz söyledim. Ramazan ayıydı, mübarek ve haram ay olduğu için düzgün giyinmesini söyledim. Kısa şort giymişti. Daha sonra kendisi de 'Bakma o zaman' dedi. Bunu söyledikten sonra, 'Nefis diye bir şey var' dedim. Evet haklısın, 'Nefis diye bir şey var' dedi. Sonra elimin tersi ile giderken yüzüne doğru hafif bir şekilde vurdum. Olay bir anda gelişti ve olaydan dolayı pişmanım" dedi.

İTİRAZ ÜZERİNE TUTUKLANDI

Mahkeme, suçun vasıf ve mahiyeti ile atılı suçun ''basit yaralama'' olarak kalma ihtimalini ve tutukluluk tedbirinin bu aşamada orantısız olacağı gerekçesi ile savcının tutuklama talebini reddederek Kızılateş'in serbest bırakılmasına karar verdi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, tutuklama talebiyle Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlının serbest bırakılmasına itirazda bulundu.

Savcılığın itirazını bir üst mahkeme olan Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği karara bağladı, Kızılateş'in tutuklanmasına karar verildi.

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Tutuksuz yargılanmasına karar verilen Ercan Kızılateş, "Vergi Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası olduğu için tekrar cezaevine götürüldü.

Kızılateş, saldırıdan sonra gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Ancak zanlı ''Vergi Kanunu'na muhalefet''ten hakkında tutuklama kararı olduğu anlaşılınca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Saldırı görüntüsünün medyada yer alması üzerine Ercan Kızılateş başsavcılık tarafından bir kez daha ifadeye çağrılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.