Hava Durumu

Sorunlara Yıldırım çözüm

Yıldırım Belediyesi, bireylere ve ailelere rehberlik hizmeti verdiği Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile Yıldırımlılara destek olmayı sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2018 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2018 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sorunlara Yıldırım çözüm

Ailenin korunmasına yönelik geliştirdiği projelerle farkındalık oluşturan Yıldırım Belediyesi, bireylerin hayatın içerisinde karşılaştığı sosyal sorunları önlemek ve aile içerisinde yaşanan sorunları çözüme kazandırmak için ilçe sakinlerine psikolojik destek sağlanıyor. Kadın, çocuk, genç ve ailelere psikolojik, sosyolojik ve kişisel gelişim konularında destek vermek ve bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla danışmanlık hizmeti verilen merkezde, bugüne kadar 7 bin 711 seansta 3 bin 672 kişiye danışmanlık sağlandı. Kadrosunda 1 uzman psikolog, 1 çocuk psikoloğu, 1 kariyer ve aile danışmanı ile 2 sosyolog-aile danışmanı bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Birimi, seanslarda çocuk ve ergen danışmanlığı, aile danışmanlığı ve yetişkin danışmanlığı konuları ile en büyük sosyal problemlerinin başında gelen madde bağımlılığına karşı vatandaşlara destek sağlıyor. Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde, 2018'in ilk 8 ayı içerisinde bin 806 danışana 2 bin 111 seans düzenlenerek ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verildi. Öte yandan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nin uzman kadroları tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde 2015-2018 döneminde 9 bin 980 Yıldırımlıya ulaşıldı.

SORUNLARA YILDIRIM ÇÖZÜM

Yaşam koşullarının, iş hayatının ve sosyal birçok nedenin zaman zaman insanları olumsuz etkileyebildiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İnsanlarımız hayatın her anında zaman zaman problemlerle karşılaşabildiği gibi aile yaşantılarında, iş hayatlarında ve eğitim dönemlerinde sorunlu süreçler yaşayabiliyor. Özellikle ekonomik yetersizlik, eşler arası geçimsizlik ve aile içi sorumluluklarda dengesizlik gibi konular evliliklerin temelini sarsan sorunların başında bulunuyor. İş yaşamında da işveren ya da idarecilerle yaşanan sorunlar, mesleki mutsuzluk ve en önemli yansıma olan ekonomik koşullar insanlarımızı zorlayabiliyor. Psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmetimizi çok önemsiyoruz. Günümüzde şehir hayatında ekonomik sıkıntıların, sosyal problemlerin olduğu bir alanda bireylerin ve ailelerin yanında olmayı, destek sağlamayı kendimize bir sorumluluk olarak görüyoruz. Tamamen ücretsiz olan bu hizmetimizin de sosyal belediyecilik alanında yürüttüğümüz hizmetler içerisinde örnek bir çalışma olduğuna inanıyorum. Hemşehrilerimizin dertlerine ortak olmak, sorunlarına çözüm aramak için oluşturduğumuz Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde, kendilerine destek sağlıyor, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.