Hava Durumu

Sosyal medya otobüs duraklarına asılan bu ilanları konuşuyor!

Konya'da, otobüs duraklarında asılan Maide 51 suresinden, 'Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin' ifadesinin yer aldığı ilanlar sosyal medyada tartışmalara yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2019 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2019 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sosyal medya otobüs duraklarına asılan bu ilanları konuşuyor!

Konya'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait panolara Maide suresinin 51. ayetinin yer aldığı ifadeler asıldı. 'Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin' sözlerinin yer aldığı ifadeler sosyal medyada tartışma yarattı.

Surede geçen ve pano için bastırılan ilanda "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, O da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez." ifadeleri yer aldı.

Saadet Partisi'nin gençlik kolları Anadolu Gençlik Derneği ve yine partiye yakınlığıyla bilinen Milli Gençlik Vakfı imzası taşıyan afişler sosyal medyada tartışma konusu oldu.

"AYETİ CIMBIZLAMIŞLAR"

İlahiyatçı yazar Mustafa Akyol, panolara tepki göstererek söz konusu ayetin cımbızlandığını savundu. Akyol, "Konya'da ayet cımbızlayarak Yahudi ve Hıristiyan düşmanlığı yapanlar, "dost edinmeyin" emrinin sadece ilk baştan düşmanlık gösterenlere münhasır olduğunu açıklayan ayetleri görmemişler. İslam adına nefret tacirliği yapmak, ne İslam'ı yüceltir, ne de Müslümanları." yorumunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.