Hava Durumu

Sosyal medyayı ayağa kaldıran köpeğe eziyet!

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde hayvansever bir vatandaşın çektiği fotoğraflar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde bir sokak köpeğini aracın arkasına bağlanıp sürüklendiği görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sosyal medyayı ayağa kaldıran köpeğe eziyet!
Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından birçok kullanıcı 'hayvanlara yapılan zulme sessiz kalınmaması' adına paylaşımlarda bulundu. "Gerçek iyilik insanın kendinden daha güçsüz bir canlıya olan merhametinde gizlidir" yorumu çok sayıda paylaşım alırken, Change.org adlı sitede araç sahibinin bulunmasına dair bir kampanya başlatıldı. Savunmasız köpeği vahşice sürükleyen araç sahibine gerekli yasal yaptırımların uygulanması adına başlatılan imza kampanyasına kısa süre içerisinde çok sayıda kişi katılım gösterdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Otomobil arkasına bağlanarak köpeğin sürüklenmesi fotoğraflarını gören Doğa ve Hayvanlarseverler Derneği üyeleri de, internet siteleri aracılığıyla otomobilin plakasını verip, sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu. 

YASA NE DİYOR

5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası, konuyla ilgili şöyle diyor: "Denetim elemanlarınca, hayvanlarına eziyet veren hayvan sahiplerine gerekli yasal işlemleri yapmak suretiyle hayvanlarına el koymakla, uygun bir geçici bakımevine gönderilmesini sağlayarak koruma altına almakla ya da sahiplenilmesini sağlamakla görevli ve sorumludur."

'SABAH İLK TALİMATIM O SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPIN OLDU'

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, "Sabah bu görüntüyü Facebook'ta görünce perrsonele ilk talimatım 'bu sürücüyü derhal bulun ve gerekli adli idari işlemi yapın' oldu. Arkadaşlarımız kısa sürede şahsa ulaştı. İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile de konuşarak sürücüye 2 bin lira para cezası uygulanıyor. Ayrıca hakkında adli işlem de başlatılıyor" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"Bu vahşete söz konusu aracın sahibine ve adres bilgilerine ulaşılmıştır. Konu ile ilgili gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.