Hava Durumu

Soyağacı sorgulama hizmeti durduruldu mu?

E Devlet'in dün hizmete soktuğu soyağacı sorgulama ekranı, gördüğü yoğun talep karşısında isteklere cevap veremez hale geldi, sistem askıya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2018 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2018 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soyağacı sorgulama hizmeti durduruldu mu?

E Devlet'in dün hizmete soktuğu soyağacısorgulama ekranı, gördüğü yoğun talep karşısında isteklere cevap veremez hale geldi. Bu durumun ardından turkiye.gov.tr adresi de kilitlendi. Vatandaşlar soyağacı sorgulama dışında yapmak istedikleri hizmetlere de erişemedi. Yoğunluk azalmayınca, E Devlet'te yer alan soyağacı sorgulama sayfası bakıma alınarak hizmetin şuan için durdurulduğu bilgisi vatandaşlarla paylaşıldı

Dün hizmete giren yeni uygulama sayesinde vatandaşlar artık internet ortamında soyağacı sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Alt-üst soy sorgulama ekranından girilen bu yeni hizmete, sağ üst köşede bulunan belge oluştur linki tıklanarak 2 adımda soyağacı listesine ulaşılabiliyordu.

Dün özellikle akşam saatlerinde meydana gelen yoğunluk E Devlet sitesinin tümüyle kilitlenmesine neden oldu.

E-Devlet kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşların "alt soy üst soy raporunun" Nüfus Müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden alabilmesi için yapılan çalışmalar bugün tamamlanarak, e-Devlet hizmeti yürüten Ulaştırma, Denizcilik veHaberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğünün kullanımına açıldı.Alt soy üst soy raporu kullanıma açıldığı gün e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

e-Devlet Kapısı altyapısına bir yenisi daha eklendi. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği alt-üst soy ağacı öğrenme artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan iş birliği sayesinde T.C vatandaşları 1800'lü yıllara kadar alt-üst soy bilgisisorgulaması yapabilecek. Sosyal medya üzerinde yayılan ve kısa sürede büyük ilgi gördüğünden ötürü, e-Devlet erişimi sağlanamamaktadır. Şuan için sisteme girmeye çalışanlar; "Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir, bekleme süreniz hizmet veren kurumun işlem kapasitesine göre değişebilir. İşleminiz tamamlandığında, otomatik olarak bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz." ibaresi ile karşılaşmaktadır. Peki e-Devlet üzerinden soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır? Alt-üst soy bilgisi sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Devlet soy ağacı sorgulama hakkındaki her şey haberimizde...

E-DEVLET ALT-ÜST SOY BİLGİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

08 Şubat perşembe günü erişime açılan Alt-Üst Soy bilgisi için yoğun talep başladı. Peki Soy ağacı nasıl öğrenilir? Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalara göre e-Devlet resmi sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr adresini açarak, kullanıcı girişi bölümünden giriş seçeneklerinden birini seçerek giriş yapınız.

Ardından "Hizmetler" kısmına gelerek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kategorisini seçiniz. Bu bölümde alt kategorilerinde "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" seçeneğini seçin.

Karşınıza gelen ekranda sisteme kayıtlı Alt-Üst Soy Bilgisine ulaşmış olacaksınız.

E-DEVLET SOY AĞACI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

SİSTEM YOĞUNLUKTAN KİLİTLENDİ

e- Devlet'e bugün soyağacını sorgulamak için giren vatandaşlar talebin ne kadar yoğun olduğuna da şahit oldu. Çünkü sistem yoğunluk uyarısı verdi. Uyarıda "Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir..." denildi.

Gün içerisinde tekrar Alt-Üst Soy bilgisi sistemini kullanabilirsiniz. Sistem gelmesi halinde haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

*e-Devlet'e giriş yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.

1)PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.turkiye.gov.tr/

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" yazısına tıklayınız.

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.