Hava Durumu

Spor dünyasını sarsan tecavüz şoku

Beko Basketbol Ligi takımlarından Erdemirspor’un Amerikalı oyuncusu Gerrod Dewayne Henderson’ın Ankara’da tanıştığı voleybolcu Meagan Virginia Ganzer’a tecavüz ettiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Spor dünyasını sarsan tecavüz şoku

ABD’li sporcuların başkent Ankara’daki eğlencesi adliyelik oldu. Beko Basketbol Ligi takımlarından Erdemirspor’un Amerikalı oyuncusu Gerrod Dewayne Henderson’la (35) Ankara’da tanışan Voleybol Bayanlar Ligi takımlarından İBA Kimya TED Ankara Kolejliler takımı oyuncusu ABD’li Meagan Virginia Ganzer (23), savcılığa başvurarak, tecavüze uğradığını iddia etti. Gözaltına alınan Henderson, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  

9 Şubat 2013 tarihinde meydana gelen olay şöyle gelişti:

9 Şubat günü Ankara’da yaşayan bazı ABD’liler eğlenmek üzere dışarı çıktı. Erdemirspor’da oynayan ve Zonguldak’ta yaşayan Henderson da davet üzerine Ankara’ya geldi. Henderson burada, ortak arkadaşlarının bulunduğu ortamda TED Kolejliler takımı sporcularından voleybolcu Ganzer ile tanıştı. İddiaya göre, Henderson ile Ganzer ve birlikte oldukları arkadaş grubu geç saatlere kadar farklı mekanlarda eğlendi.
Grup son olarak Kızılay’daki bir bara giderek burada eğlenmeyi sürdürdü. Daha sonra Henderson ve Ganzer, birlikte arkadaşlarının yanlarından ayrıldı. Henderson, diğer arkadaşlarına “Ganzer’i taksiyle evine kadar bırakacağını, merak etmemelerini” söyledi. İkili daha sonra Ganzer’in Yenimahalle’deki evine gitti. Ancak Ganzer’in arkadaşları, sabah duydukları iddia ile sarsıldı. Ganzer, evine kadar gelen Henderson’ın kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek, olayı savcılığa taşıdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 Şubat’taki olayla ilgili şikâyet dilekçesine yönelik soruşturma başlattı. Şikayet dilekçesine yönelik işlem yapan savcılık, Adli Tıp’tan rapor istedikten ve Ganzer’in Numune Hastanesi’nden aldığı raporu Adli Tıp incelemesine sunduktan sonra harekete geçti.
Savcılık, dün Henderson’ın gözaltına alınması talimatını verdi. Gözaltına alınarak Ankara’ya getirilen Henderson, savcılıkta iddiaları yanıtladı. Henderson’ın tecavüz iddialarını yalanladığı öğrenildi. Henderson, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Henderson’ı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.