Hava Durumu

Spor kenti Bursa!

Başkan Kılıç, "Bundan 10 yıl önce tesis fukarasıydık. Ancak Belediye Başkanımız Recep Altepe ve Spor İl Müdürümüz Süleyman Şahin'in öncülüğünde inanılmaz bir yatırım oldu. Biz artık İzmir ve Ankara gibi illeri geçerek yılda 6 bin maç oynatıyoruz ve spor kenti olduğumuzu kanıtlıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Spor kenti Bursa!

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç dün AS TV'de yayınlanan ve İrem Özyılmaz'ın hazırlayıp sunduğu Spor Özel programına konuk oldu. Bursa futboluyla ilgili bütün merak edilenleri açıklayan Kılıç, "Bursa'da şu anda 212 kulüp var. Değişik branşlarda 930 kulüp oluyor. Yılda 6 bin müsabaka oynatıyoruz. Programımız 6500 ama amatör çileli bir lig. Oynanmayan müsabakalar oluyor. Kulüplerimiz, mahallelerimiz katılmak istiyor ama çekilmek zorunda kalıyorlar. 6 bin müsabaka Türkiye ortalamasının çok üzerinde. İstanbul'un 17 bin, İzmir'in 5 bin, Ankara'nın 4 bin müsabaka oynattığı yerde bu durum Bursa'nın spor kenti olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

ATICILAR MERKEZ OLACAK

Başkan Osman Kılıç, Atıcılar'da kendileri için yapılan binaya da en kısa sürede geçmek istediklerini belirtti. Kılıç, "Atıcılar bizim için çok özel bir yer. 3 tane yan yana sahamız var. Onun altında eğitim vadisi ve 200 kişinin konaklayacağı bir merkez. Üst tarafımızda Zaferspor tesisleri bulunuyor. Belediyemiz bize de burada 1500 metrekarelik bir yer yaptı. Şuanda eksikleri tamamlanıyor. Biz biter bitmez hemen oraya geçeceğiz" dedi. BASKF'nin patronu son olarak ise, "Amatör küme gönüllüler ordusu. Herkes tarafından desteklenmeye ihtiyacı var. Devletin yanımızda olması lazım. İşadamlarının yanımızda olması lazım. 200 kulübü 500'e çıkarmamız ve büyümemiz gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.