Hava Durumu

Sporla dostluk köprüsü

Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında gönül birliğinin olduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Dr Yusuf Ulcay, kongrenin 4.’sünün gelecek yıl Bursa’da düzenleneceğini müjdeledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sporla dostluk köprüsü
ONUR KONUĞU OLDU

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Makedonya Tetova Devlet Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Balkan Spor Bilimleri Kongresi’nin onur konuğu oldu. ABD Illinois, Northern Illinois Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Edirne Trakya Üniversitesi’nin ortaklığında düzenlenen kongreye Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova ve Yunanistan’dan birçok spor bilimcisi katıldı. Rektör Ulcay, Balkan ülkeleriyle olan gönül birlikteliğine dikkat çekerek Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında fiziksel sınırlar olsa da gönüller arasında sınırların olmadığını ve bu bağlamda sporun en güçlü unsurlardan biri olduğunu vurguladı. 


Kongrede Rektör Ulcay’a eşlik eden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ve Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri de kongreye sunumlarıyla katkı sağladı. ​

GELECEK YIL BURSA’DA

Kongre süresince tüm oturumlara katılan Ulcay, kongrenin Balkan ülkeleriyle dostluk, kardeşlik ve işbirliği açısından önemini vurgulayarak, bu amaçla kongrenin 4.’sünün 2017 yılında bir Balkan şehri olan Bursa’da Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacağını müjdeledi. Tetova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof Dr Vullnet Ameti Rektör Ulcay’a kongreye katılımlarından dolayı teşekkür ederek karşılıklı işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtirken, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın da yapılan işbirliği protokolünün öğrenci-öğretim elemanı değişimi, ortak proje çalışmaları ve bilimsel kaynakların karşılıklı paylaşımında önemli olduğunu dile getirdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.