Hava Durumu

Steam'i zor günler bekliyor olabilir

Çin merkezli şirket Tencent'ın oyun platformu TGP'de yenilenmeye gideceği ve WeGame adıyla yeni bir servis duyuracağı iddia ediliyor. Platformun, Steam'in ciddi rakiplerinden olacağı ifade ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2017 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Steam'i zor günler bekliyor olabilir

Niko Partners analisti Daniel Ahmad'ın Twitter üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımla bu durum ortaya çıktı. Tencent giriş sayfasındaki bir slaydı çeviren Ahmad, WeGame'in hem Çinli hem de küresel kullanıcıları destekleyeceği ifadesini fark etti.

TGP'nin hali hazırda 200, Steam'in ise 125 milyon civarında kullanıcı sayısı bulunuyor. TGP, bu yönden oldukça güçlü bir konumda. WeGame'in Asyalı tüketicileri ardına alması ve uluslararası kullanıcılara da destek verecek olması güçlü bir hale gelebileceğine işaret ediyor.

Tencent, Leauge of Legends yapımının geliştiricisi Riot Games'e ortak ve Çin'in en popüler mesajlaşma uygulamalarından WeChat'in de sahibi. Tencent'in HERE'in yüzde 10'unu satın alan yatırımcılar arasında olduğunu da ekleyelim. Ek olarak, şirketin Epic Games ve Activision Blizzard'a ait hisseleri de bulunuyor. Bir pazar araştırmasına göre ise şirket tüm oyun pazarının yüzde 13'ünü elinde bulunduruyor.

WeGame'in yakın zaman içerisinde aktif hale gelmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.