Hava Durumu

Su kanalına uçan otomobilde can pazarı!

Muğla'da kontrolden çıkan araç su kanalına uçtu. Kazada 18 yaşındaki ve 15 yaşındaki iki genç hayatını kaybetti. Son anda çıkan Eren Ö. (15) ise yaralı olarak kurtuldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Su kanalına uçan otomobilde can pazarı!
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil kontrolden çıkarak su kanalına uçtu. Kazada 18 yaşındaki Ali Geyik ve 15 yaşındaki Hasan Türkaslan hayatını kaybetti. Suya gömülen araçtan son anda çıkan Eren Ö. (15) ise yaralı olarak kurtuldu.

5 METREDEN KANALA UÇTU

Kaza, dün akşam saat 21.00 sıralarında Patlangıç Mahallesi Mustafa Severoğlu Caddesi'nde meydana geldi. Ali Geyik, idaresindeki 48 NR 196 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybedince otomobil tel örgüleri aşarak yaklaşık 5 metre yükseklikten DSİ'i ait su kanalına uçtu.

300 METRE SÜRÜKLENDİ BORU SAYESİNDE KURTULDU

Kazayı görenler durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ekiplere çevredeki vatandaşlar da yardım ederken, Eren Ö. otomobilin camını kırarak dışarı çıktı. Araçtan çıktıktan sonra akıntıya kapılan Eren Ö., yaklaşık 300 metre ileride suyun yüzeyindeki boruya sarılarak hayata tutundu. İtfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarılan Eren Ö., otomobildeki iki arkadaşının bulunduğunu ve onların kurtarılmasını istedi.

AKINTIDAN KURTARILDI HASTANEDE ÖLDÜ

Sağlık ekipleri Eren Ö.'ye müdahale ederken, yoldan geçen bir vatandaş akıntıya kapılan bir kişinin olduğunu ihbar etti. Akıntı yönüne koşan bir itfaiye eri beline halat bağladıktan sonra suya girerek Hasan T.'yi yakaladı. Sudan çıkarılan Hasan T. yapılan kalp masajıyla hayata döndürülürken, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Hasan T., kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

ARACIN İÇİNDEN ÖLÜ OLARAK ÇIKARILDI

Eren Ö.'nün ifadesine göre çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, kanalda kayıp olan Ali Geyik'i ararken, itfaiye ekipleri de vinçle suya gömülen otomobili kanaldan çıkardı. Geyik, çıkarılan otomobilin içinde ölü olarak bulundu. Kazada ölen Ali Geyik ve Hasan T.'nin cansız bedenleri savcının incelemesinin ardından FethiyeDevlet Hastanesi Morgu'na gönderildi.

TEL ÖRGÜLER YETERSİZ, SÜREKLİ KAZA OLUYOR

Kaza sonrasında ifadesine başvurulan Eren Ö., otomobili kullanan Ali Geyik'in 1 ya da 2 şişe bira içmiş olabileceğini öne sürdü. Çevre sakinlerinden Mehmet Beder ise, kanal kıyısında yeterli önlem alınmadığını ve kendisinin de aynı yerde kaza yaptığını belirtirken, Kanaldan çıkmak çok zor. Bende geçen yıl kaza yaptım. Sürüklendiğimi görenler halat atmasa belki bende ölmüştüm. Buraya artık tedbir alınması gerek. Demir bariyer yapmak çok mu zor. Burada insanlar ölüyor. Tel örgüler yetersiz kalıyor dedi.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.