Hava Durumu

Su sayaçları uzaktan okunacak

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında, uzaktan erişimli sayaç okuma uygulamasına geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Su sayaçları uzaktan okunacak
Bursa'nın yoğun nüfus yapısıyla, Türkiye'nin önde gelen metropollerinden biri olduğuna işaret eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, yeni şehircilik uygulamaları kapsamında çok katlı binalardaki artışın, sayaç okuma hizmetlerinde de teknoloji kullanımını zorunlu hale getirdiğini vurguladı. Bu doğrultuda, uzaktan erişimli sayaç okuma uygulamasına geçeceklerini belirten Çetinavcı, "Bursalılara hizmetin en iyisini verme hedefiyle, teknolojik yeniliklerden de yararlanıyoruz. Abone sayımızdaki artış ve yükselen binalar, sayaç okuma işlemlerinin çabuklaştırılmasını da gerektiriyor. Ataevler, Beşevler ve Siteler'de pilot uygulama kapsamında belirlenen 200 dairede, uzaktan erişimli sayaç okuma uygulaması başlattık" diye konuştu.


ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Uzaktan erişimli sayaç okuma uygulamasının altyapı hazırlıklarını sürdürdüklerine değinen Çetinavcı, sistemin tümüyle kullanıma hazır hale gelebilmesi için çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti. Sistemin, binaların önünden el terminali ile sayaç okuma prensibine dayandığını belirten Çetinavcı, "80 dairelik 20 katlı bir binadaki su sayaçlarının tek tek okunması, büyük bir zaman kaybına sebep oluyor. Uzaktan erişimli sayaç okuma uygulaması, binaların içine girmeye gerek olmadan, cadde kenarından el terminali ile binada yer alan bütün su sayaçlarının aynı anda okunması esasına dayanıyor" dedi.

Çetinavcı bu uygulamanın hem zaman tasarrufunu, hem de olası birtakım yanlış okumaların önüne geçilmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.