Hava Durumu

Su Uçtu Şelalesi çöplüğe döndü

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde bulunan ve tabiat harikası bilinen Suuçtu Şelalesi, kaderine terk edildi. Bölgeye gelen tatilciler Mustafakemalpaşa Belediyesi'ni göreve davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2012 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2012 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Su Uçtu Şelalesi çöplüğe döndü

Yılda binlerce yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği şelale, günübirlikçi tatilçilerin çöplerinden geçilmiyor. 38 metrelik bir fay hattının çökmesi sonucu oluşun şelale çevresi içki ve bira kutularından geçilmezken, yakılan piknik ateşleri de dikkat çekiyor.

Yılda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Suuçtu Şelalesi, çevresine konulan piknik masalarının etrafı adeta çöpten geçilmiyor. Bazı vatandaşların çöplerini ağaç ortalarına koymayı tercih ettiği şelale çevresinde, sıcak havada kokudan geçilmiyor. Şelalenin kayalıkları üstünde piknik yapan bazı vatandaşlar bıraktığı çöpler görüntü kirliliğine sebep olurken, vatandaşlara "pes" dedirtti.

Etrafa bırakılan çöpler sebebiyle doğal güzelliği neredeyse kaybolan şelale, hafta sonrasında hariçinden neredeyse sahipsiz.

38 metreden dökülen suyun görüntüsü insana huzur verirken, çevredeki çöpler ise şelalenin ve ormanın doğal görüntüsüne gölge düşürüyor.

Yaşanan çevre kirliliğine tepki gösteren vatandaşlar, belediyenin bir an önce Suuçtu Şelalesi'ne sahip çıkmasını ve çevrenin temiz tutulmasını istedi

Yaz aylarında Bursa'ya gelen binlece Arap turistin ilk önce görmek istedikleri mekanlarının başında gelen Suuçtu Şelalesi, doğal sit olanı olmasına rağmen dere yatağı içindeki kayalıklara yapılan beton merdivenler dikkat çekiyor..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.