Hava Durumu

Suç makinesi yakayı böyle ele verdi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, dün yerden polis helikopterine lazer ışığı tutarak pilotları tehlikeye düşüren şüpheli, olaydan kısa süre sonra yakayı ele verdi. Yaşananlar, saniye saniye helikopter kamerasına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suç makinesi yakayı böyle ele verdi!

Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğüne bağlı bir helikopter, Haliç Kongre Merkezi'ndeki bir programın havadan güvenliğini sağladığı sırada hava araçlarına lazer tutan bir kişinin tacizine uğradı. Helikopter kamerasınca da kaydedilen olayda, gece karanlığında şehrin kenar mahallesindeki bir binadan helikoptere yeşil lazer ışığı tutulunca pilotların uçuş güvenliği tehlikeye düştü.

Lazeri tutan şüpheli, pilot ve ekibini tehlikeye atarken, lazer ışınları görüş mesafesi daralttığı görüldü. Helikopterin gece görüş kameralarından şüphelinin 'kasten öldürme', 'kasten silahla yaralama, '6 ayrı uyuşturucu ticareti', 'işyerinden hırsızlık', 'otomobilden hırsızlık', 'kapkaç', 'parada sahtecilik', 'ruhsatsız silah bulundurma' ve 'aile içi şiddet' gibi 14 ayrı suçtan kaydı bulunan E.K. (32) adlı bir kişi olduğu tespit edildi.

Polisler, açık alanda helikopteri taciz eden suç makinesi E.K.'yi Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde elindeki lazer cihazıyla birlikte suçüstü yakaladı. E.K., gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen E.K., "Sivil havacılık kanununa muhalefet" suçundan 10 bin Türk lirası idare para cezası verilerek serbest bırakıldı.

Yasalara göre, uçak ve helikopter gibi hava araçlarına lazer tutarak uçuşu riske atan kişiler, hapis ve para cezası ile cezalandırılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.