Hava Durumu

Süleyman Demirel cenaze için Isparta'ya gitti

9. Cumhurbaşkanı Demirel, 27 Mayıs'ta hayatını kaybeden eşi Nazmiye Demirel'in cenazesine katılmak üzere Isparta'ya gitti.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2013 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2013 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Süleyman Demirel cenaze için Isparta'ya gitti

Demirel'in uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinden ailesi ve yakınları tarafından alınan cenazesi, Çankaya Belediyesine ait cenaze aracıyla dün Isparta'ya gönderildi. Nazmiye Demirel, İslamköy'de toprağa verilecek.

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir kendisi de Güven Hastanesi'nde tedavi olan Süleyman Demirel, eşinin cenaze töreni için Güniz Sokak'taki evinden saat 09.15'te çıktı.

İki kişinin yardımıyla yürüyebilen Demirel, saat 10.00'da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na özel uçakla gitti. Aprona kadar özel aracıyla giden Demirel, kendisini takip eden gazetecilere aracın içerisinden şapkasını çıkartarak selam verdi.

Isparta'da merhum Nazmiye Demirel için İslamköy Şehriban Hatun Cami'nde kılınacak öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

Özel uçakla Isparta Havalimanı'na inen Demirel'i Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Agah Oktay Güner ve diğer yetkililer karşılaştı. Korumaları ve doktorları eşliğinde uçaktan güçlükle inen Demirel, daha sonra 200 metre mesafedeki İslamköy'e gideceği helikoptere minibüs ile gitti.

Demirel, ardından helikopter ile eşi Nazmiye Demirel'in cenaze törenine katılmak üzere İslamköy'e hareket etti.
Törenin ardından Süleyman Demirel, saat 17.00'de tekrar Ankara'ya dönecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.