Hava Durumu

Süleyman Şah Türbesi Bursa'ya mı geliyor?

MHP İznik İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı, Süleyman Şah Türbesi'nin, fethettiği İznik'e nakledilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mektup yazdı , ayrıca imza kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Süleyman Şah Türbesi Bursa'ya mı geliyor?
MHP İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gönderdiği mektupta, Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın 1075 yılında İznik’i fethederek Türklüğün Anadolu’daki ilk başkenti yaptığını kaydetti.



İzniklilerin büyük atası olan Süleyman Şah'ın türbesinin Suriye’de terör örgütü PYD’nin kontrolündeki Eşme Köyü’ne defnedilmesinin yanlış olacağını savunan Dükkancı, şöyle devam etti: 

"Türbe yine terör örgütlerinin hedefi haline gelmesinden büyük endişe duyuyoruz. İleride tekrar nakli söz konusu olabilir. Bu endişelerle atamızın kemiklerini yeniden sızlatmamak için fethettiği ve ilk başkent yaptığı İznik’e Abdulvahap Tepesi'ne defnini önemle talep ediyoruz. Gereğinin yapılmasını bilgilerinize saygılarımla arz ederim.” 

Konuyla ilgili imza kampanyası başlattıklarını da kaydeden Dükkancı, “Nakledilen türbe İznik'i fetheden Kutalmışoğlu Süleyman Şah'a ait. Çünkü üzerinde 1086 yazıyor. Süleyman Şah İznik'in fethinden sonra Halep'e giderken atının tökezlemesi sonucu Fırat Nehri'ne düşürek ölüyor. Bu nedenle ilçemize naklini ve Bayraklı Dede olarak da bilinen Abdülvahap Tepesi’ne defnedilmesini istiyoruz. Konuyu MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’a da ilettik. O da konuyu meclise taşıyacak."  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.