Hava Durumu

Sünnetin yasaklanmasını talep ettiler!

Danimarka'da 18 yaşından küçüklerin sünnet edilmelerini yasaklamak için lobi çalışmaları yapan Intact Danmark adlı kuruluş, 50 bin imza toplayarak meclisin sünnet yasağını yasa tasarısı olarak ele almasını sağlamaya çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2018 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sünnetin yasaklanmasını talep ettiler!

INTACT Danmark tarafından başlatılan imza kampanyasının sunum metninde şöyle denildi: "Çocuklar, yetişkinlerin bakım ve korumasına muhtaçtırlar. Bu yüzden çocukların bu koruma ve bakımı kendilerinin sağlayabilecekleri olgunluğa ulaşıncaya kadar toplumun çocukların temel haklarını korumak sorumluluğu vardır. Bu yüzden ülkede geçerli yasaların; kültürel geçmişi, anne babalarının dini duyguları ne olursa olsun 18 yaşından küçük bütün çocukların bedensel bütünlüklerini koruması gerekmektedir."

24 OCAK'TA BAŞLATILDI

24 Ocak'ta başlatılan ve iki yıl süreyle deneme amaçlı olarak gerçekleşecek bir uygulamaya göre Danimarka vatandaşı olan, seçme ve seçilme yeterliliği bulunan herkes Danimarka Meclisi tarafından oluşturulan borgerforslag.dk adlı sayfada yasa tasarısı metnini belirterek imza kampanyası başlatabiliyor. Yasa tasarısının meclis tarafından ele alınması için 50 bin kişinin imza vermesi gerekiyor.
Şu ana kadar yasa tasarısı kampanyasına 7 bin 500 kişi imza verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.