Hava Durumu

Süper Cup'ta şampiyon Türkiye

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen Super Cup'ta A Milli Takım, finaldeki rakibi Çekya'yı 89-80 yendi ve bu turnuvadaki ilk şampiyonluğunu elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2018 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2018 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Süper Cup'ta şampiyon Türkiye

DEVREYE MAĞLUP GİRDİ

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Super Cup final mücadelesinde Çekya'yı 89-80'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Edel-optics.de Arena'da oynanan mücadeleye milliler; Doğuş Balbay, Scottie Wilbekin, Cedi Osman, Ersan İlyasova ve Semih Erden beşiyle başladı. İlk periyotta istediği performansı sergileyemeyen Ay Yıldızlılar, çeyreği 28-14 geride tamamladı. Milliler, ikinci çeyreğin başında rakibine kolay sayı şansı tanımazken, bu bölümden sonra hücumda ritim bulan Çekya, soyunma odasına 51-30' üstün girdi.

SON ÇEYREKTE YAKALADI

İkinci yarıda güçlü rakibi karşısında farkı yavaş yavaş düşüren milli takım, üçüncü periyodun sonunda farkı 14'e kadar indirdi ; 70-56. Mücadelenin final periyoduna şampiyonluğa ulaşmak adına hızlı giren A Milli Basketbol Takımımız, son çeyrekte 5 dakika içerisinde 18-0'lık müthiş bir seri yakaladı ve 35'inci dakikada 74-70 öne geçti. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü elinden bırakmayan milliler, karşılaşmadan da 89-80 galibiyetle ayrıldı ve şampiyonluğa ulaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.