Hava Durumu

Süper Lig'de ilk haftanın panoraması!

2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis sezonunun ilk haftası dün akşam oynanan Kayserispor - Antalyaspor karşılaşmasıyla son buldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Süper Lig'de ilk haftanın panoraması!

Spor Toto Süper Lig'in yeni sezonunda ilk hafta tamamlandı. Süper Lig'in ilk haftasında 29 gol atılırken, hiçbir maç beraberlikle sonuçlanmadı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ilk haftada puan kaybı yaşamadı. Lefter Küçükandonyadis sezonunun ilk haftasında öne çıkan notlar şu şekilde:

Yeni transferlerden takımlarına 8 gollük katkı

2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandoryadis sezonunun ilk haftası tamamlandı. İlk haftada atılan gollerin 8 tanesine yaz transfer döneminde transfer olan futbolcular imza attı. Sezonun ilk golünü atan Ankaragücü'nün futbolcusu El Kabir yaz sezonunda Antalyaspor'dan transfer olmuştu. Kayserispor'un ilk golünü atan Tjaronn Chery, Yeni Malatyaspor'un 2 golünü atan Aleksic ve Ömer Şişmanoğlu, Konyaspor'un bir golüne imza atan Uğur Demirok, BB Erzurumspor adına skor katkısı sağlayan Schwechlen, Kasımpaşa adına gol atan Tarkan Serbest ve Abdul Khalili yaz transfer sezonunda takımlarına transfer olmuştu.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş galip

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray sezonu Ankaragücü deplasmanında açtı. El Kabir'in golüyle geriye düşen sarı-kırmızılı ekip Serdar Aziz ve Kone'nin kendi kalesine attığı gollerle öne geçti. Maçın böyle tamamlanması beklenirken son dakikada Eren Derdiyok farkı 2'ye çıkardı ve mücadele 3-1 tamamlandı.
Yeni sezona, yeni yönetim ve yeni teknik ekiple birlikte giren Fenerbahçe ligin ilk karşılaşmasında sahasında Bursaspor'u konuk etti. 39 bin taraftarın bulunduğu maçta Fenerbahçe sahasında Bursaspor'u 2-1 mağlup etti. Yeşil-beyazlı ekip mücadelenin 16. dakikasında Ekong'un golüyle öne geçti. Taraftarının desteğini arkasına alan Fenerbahçe, Giuliano ve Josef'in golleriyle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısında başka gol olmazken, sarı-lacivertli ekip sezona galibiyetle başladı.
Sezonu erken açan Beşiktaş ise Vodafone Park'ta Akhisarspor'u ağırladı. Fenerbahçe'yi mağlup edip Türkiye Kupası'nı, Galatasaray'ı mağlup edip Süper Kupa'yı kazanan Ege temsilcisi karşısında Beşiktaş, ilk yarıda Pepe ve Ryan Babel'in golleriyle öne geçti. Siyah-beyazlı ekip ikinci yarıda Seleznyov'un golüne engel olamayınca mücadele 2-1 Beşiktaş üstünlüğüyle tamamlandı.

Beraberlik yok

Ligin ilk haftası tamamlanırken ilginç bir istatistik ortaya çıktı. İlk haftada oynanan 9 mücadelede takımlar sahadan ya galip ya da mağlup olarak ayrılırken, karşılaşmaların hiçbiri beraberlikle tamamlanmadı.

Trabzonspor ve Antalyaspor golle tanışamadı

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında sezonu Başakşehir deplasmanında açan Trabzonspor ve Kayserispor deplasmanında mücadele eden Antalyaspor, golle tanışamayan ekipler oldu. Her iki takım da deplasmanda rakiplerine 2-0 mağlup olurken gol sevinci yaşayamadı.

Süper Lig'in yeni ekipleri puanla tanışamadı

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor, Ankaragücü ve BB Erzurumspor ilk haftada puanla tanışamadı. Ankaragücü, Galatasaray'a (1-3), Çaykur Rizespor, Kasımpaşa'ya (2-3) ve BB Erzurumspor, Konyaspor'a (3-2) mağlup olarak Lefter Küçükandonyadis sezonunun ilk haftasını puansız kapadı.

VAR uygulamaya girdi

Süper Lig, yeni sezon ile birlikte 2018 Dünya Kupası'nda uygulanan Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile tanıştı. İlk hafta ile birlikte Süper Lig VAR sistemi ile tanıştı. Ligin ilk haftasında uygulanan sistem kamuoyundan olumlu tepkiler aldı. VAR sistemi oyuna minimum müdahale ile birlikte maksimum fayda sağlamayı amaçlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.