Hava Durumu

Süper Lig tarihinde bir ilk bu gece yaşandı!

Ankaragücü-Galatasaray maçında El Kabir'in attığı gol VAR'a bakılarak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Böylece Süper Ligde Video Yardımcı Hakem Uygulaması ilk kez kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Süper Lig tarihinde bir ilk bu gece yaşandı!

Ankaragücü, 2311 gün sonra geri döndüğü Süper Ligde son şampiyon Galatasaray'ı konuk etti. Sarı-lacivertliler henüz 7. dakikada El Kabir'in golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray, daha sonra 2-1'lik skoru getirdi.

Mücadelede 35. dakika oynanırken El Kabir, gerçekleşen pozisyonda bir gol daha attı ve skoru 2-2'ye getirdi. Ancak yardımcı hakem golü vermedi ve hakem Ümit Öztürk, VAR uygulamasına başvurdu. Hakem, VAR uyarısıyla golü iptal edince skor 2-1'de kaldı. Böylelikle 2018-2019 sezonunda VAR uygulaması ilk kez MKE Ankaragücü - Galatasaray maçında uygulanmış oldu.

İLK KEZ 1. LİG PLAY-OFF MAÇLARINDA DENENMİŞTİ

VAR Türkiye'de daha önce geçen sezon Spor Toto 1. Lig play-off maçlarının bir kısmında denenmişti. VAR bu sezon en üst düzey organizasyonlar arasında ilk kez ise Akhisarspor ile Galatasaray arasındaki TFF Süper Kupa maçında kullanılmıştı. Hakem Cüneyt Çakır, 42. dakikada Garry Rodrigues ile Dany Nounkeu arasındaki pozisyonda VAR'a başvurmuş, Dany'yi sarı kartla cezalandırmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.