Hava Durumu

''Supercharger ağı Türkiye'ye kadar uzanacak''

Tesla ve Space X şirketlerinin kurucusu Elon Musk, Supercharger ağının Norveç'ten Türkiye'ye kadar uzanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2018 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Supercharger ağı Türkiye'ye kadar uzanacak''

Tesla'nın kurucu ortağı ve CEO'su olan Elon Musk, Twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Bir Tesla kullanıcısı, Twitter üzerinden Musk'a otomobili ile daha fazla gezmek istediğini fakat şarj istasyonu bulunmadığından bazı bölgelerde uzun yola çıkamadığını belirtti. Musk bunu ardından Avrupa'daki Tesla kullanıcıları için sevindirici bir haber verdi.

Musk, İrlanda'nın bazı bölgelerinin Supercharger'a ihtiyacı olduğu tweet'ine yanıt olarak, "Supercharger ağı gelecek yıl Avrupa'nın %100'ünü kaplayacak şekilde genişleyecek. İrlanda'dan Kiev'e, Norveç'ten Türkiye'ye" ifadelerini kullandı.

Tesla Model 3'ün Avrupa versiyonunun Kombine Şarj Sistemi (CCS) hızlı şarj uyumlu portlarla donatılacağını açıklamıştı. Daha önce Türkiye'deki yatırımlarını dondurduğunu açıklayan şirket, Avrupa'daki Tesla sahiplerine Model 3 gelmeden önce kıtadaki mevcut Süper Şarj Cihazlarını CCS sistemiyle yükselteceğini de söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.