Hava Durumu

Sur'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazısı açıklamada Sur ilçesinde 2 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sur'da 2 terörist etkisiz hale getirildi
Sur ilçesinde, barikat ve çukurların kaldırılması için başlatılan operasyonların tamamlandığı bölgede, arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine bir grup PKK'lı tarafından ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 2 terörist etkisizhale getirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yazılı yapılan açıklamada, Sur'da terör örgütü PKK mensuplarınca kurulan barikat ve çukurların kaldırılması için başlatılan operasyonların bitmesinin ardından, bölgeyi güvenli bir hale getirmek amacıyla arama tarama faaliyetini yürüten güvenlik güçlerine Savaş Mahallesi'nde teröristlerce uzun namlulu silahlar ile ateş açıldığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık verdiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Güvenlik güçleri ile örgüt mensupları arasında kısa süreli çatışma yaşanmış, çatışmada 1 erkek, 1 kadın olmak üzere 2 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Çatışma sonrası etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının üzerinde yapılan aramada 1 kalaşnikof, tüfeğe ait 1 şarjör ve 1 el bombası ele geçirilmiştir. Ayrıca devam eden arama tarama faaliyetleri sırasında, tamamlanan Sur operasyonu esnasında etkisiz hale getirilen ve diğer örgüt mensupları tarafından gömüldüğü değerlendirilen 5 örgüt mensubunun cenazesine ulaşılmıştır. Ele geçirilen cenazeler ile ilgili kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir."

Açıklamada, terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.