Hava Durumu

Sur'da her yer tuzaklanmış!

DİYARBAKIR’ın Sur ilçesine geçen hafta cuma günü sevk edilen yaklaşık 200 Özel Kuvvetler mensubu (Bordo Bereliler) ve diğer güvenlik güçleri, sokak sokak temizlik harekâtı yapıp çok sayıda el yapımı patlayıcıyı (EYP) imha etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 07:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 07:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sur'da her yer tuzaklanmış!
Cuma gününden beri bölgede bulunan yaklaşık 200 Özel Kuvvetler mensubu, 12 kişiden oluşan timler halinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokaklara dağılmış durumda.PKK’lı teröristlerin barındığı ev ve sokaklarda gerektiğinde meskun mahal çatışmaları da yaşanıyor. Özel Kuvvetler’in içindeki keskin nişancılar da, PKK’nın bölgeye getirdiği keskin nişancıları etkisiz hale getirmede devreye giriyor. Ayrıca her tim içinde ‘tahrip uzmanı’ bulunuyor. Bu uzmanlar evler içinde ve sokaklarda mazgallara yerleştirilmiş EYP’leri saptayıp imha ediyor.Sur’da önceki günden bu yana 20’den fazla tuzaklanmış bomba imha edildi. 

Özel Harekât timlerinin yürüttüğü operasyonlarda dün yine güvenlik güçleri ileteröristler arasında çatışma çıktı. Özellikle Hasırlı Mahallesi’nde ‘tahrip uzmanları’ evlere, dar sokaklara, hendek ve barikatlara tuzaklanan 20’den fazla EYP’yi imha etti.
Çatışma sırasında PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş sonucu 3 Özel Harekât polisi yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan polislerden 1’inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Silopi’de güvenlik güçleri, sokağa çıkma yasağının 36 gün sonra kaldırılması üzerine evlerine dönen vatandaşları tuzaklara karşı uyardı. Şüpheli kablo, düzenek ve materyallerin acilen bildirilmesi istendi. Günler sonra evine giren Mehmet Adan, olası patlayıcı tuzağına karşı buzdolabında aldığı önlemi DHA muhabirine böyle gösterdi.

VALİ’DEN PATLAYICI UYARISI

Şırnak Valisi Ali İhsan Su da sokağa çıkma yasağının gündüz belli saatlerde kaldırıldığı Silopi’de kamu düzeninin tesis edildiğini belirterek, ilçeye geri dönenleri olası tuzaklara karşı uyardı. Vali Su, halka “Dikkatli olmaları, şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri ve benzeri materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerine bilgi vermeleri” çağrısı yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.