Hava Durumu

Süreç için yüzde 1 bile çaba harcamıyorlar

Çözüm sürecine ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan, ''Bu süreçte hiç sesi çıkmayanlar var. İmam-Hatip okullarının kapatılması konusunda sergiledikleri çabanın yüzde 1'ini bu süreç için sergilemiyorlar. Halbuki kazanan millet olacak'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2013 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2013 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Süreç için yüzde 1 bile çaba harcamıyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 22. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuştu.

Konuşmasında çözüm sürecine değinen Başbakan, şunları kaydetti:"Şu anda biten, şu anda sona eren, sadece 30 yıllık terör değil, çok daha uzun yıllara yayılmış bir sorunlar manzumesidir. Çıtayı çok yüksek tutarak belki bazılarının 'hayal' diyebileceği şekilde bir ifade kullanmış olmayayım. Ama bunlar bu fakirin gerçeğe dönmesini beklediği hayalleridir. İnşallah şu anda sadece terör sona ermeyecek. Şu anda, Türkiye için karanlık bir devrin kapıları kapanıyor. Şu anda, Türkiye'nin adeta makus talihi değişiyor. Şu anda, Türkiye yeni bir evreye, yeni bir kulvara geçiyor. Bu süreci hiç kimse farklı yerlere çekmesin."

Başbakan Erdoğan, 10 yıl boyunca, gençlerin kanıyla beslenen kan tüccarlarına karşı amansız ve kararlı mücadele verdiklerini belirterek, "İşte ancak bugün hedefe çok ama çok yaklaştık. Şu anda da son derece temkinliyiz. Şu anda da teyakkuz halinde, dikkatle hassasiyetle süreci devam ettiriyoruz. Sabotajlara karşı, tahriklere karşı ihtiyatı elden bırakmış değiliz. Ama bugün, düne göre çok daha umutluyuz, çok daha kararlıyız, çok daha iyimseriz" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:''Bu süreçte hiç sesi çıkmayanlar var. Bu süreçte konuşmak yerine, sessizliği, suskunluğu tercih edenler de var. Bu ülkede son derece detay konularda yasaklamalar, kısıtlamalar, zulümler konusunda teşvik edici açıklamalar yapanların son süreçte dut yemiş bülbüle döndüklerini de görüyorsunuz.

İmam-Hatip okullarının kapatılması konusunda, Meslek Liseleri'nin kapatılması konusunda sergiledikleri çabanın yüzde 1'ini bu süreç için sergilemiyorlar. Kılık-kıyafet yasaklarını desteklemek için yaptıklarının yüzde 1'ini bu süreçte yapmıyorlar.

Oysa bu sürecin sonunda kazanan millet olacak. Bu sürecin sonunda kazanan 76 milyon olacak. Hükümet olarak 2002'den itibaren sosyal restorasyon süreci başlattık.

Artık farklı alanlara, detaylara yoğunlaşmak zorundayız. Sosyal sorumluluk Ramazan ayında gıda paketleri dağıtmaktan ibaret olamaz. Daha kalıcı çalışmalara yönelmek zorundayız.

Şu anda sona eren sadece 30 yıllık terör değil. Çok daha uzun yıllara yayılmış sorunlar manzumesidir. Türkiye yeni bir evreye giriyor, bu süreci hiç kimse farklı yerlere çekmesin. Türkiye için, karanlık bir devrin kapıları kapanacak. Şunu bir düşünün; 10 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, bugün nasıl bir Türkiye var?

Bugün düne göre çok daha umutluyuz. Terör bittiğin çok güzel olacak. Bu başlangıçtır, bunu en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Bu süreçte herkesin etkin bir şekilde rol almasını rica ediyorum. 76 milyonun tamamından bu yeni başlangıca omuz vermelerini rica ediyorum. Bu ortamın bozulmasına izin vermeyin. Gün, sinsi sinsi izleyip sonuca göre tavır belirleme günü değil. Çözümün parçası olmayanlar, sorunun parçası olurlar.

Şu anda Silivri'de bulunan ve milletvekili oldu diye ifade edilen kişilerin bu ülkede hukuk devletine göre bunların milletvekili olma şansı yok. Arkadan dolanmak suretiyle bunları milletvekili yapıp parlamentoya taşıma gayretindeler. Bunlar seçimlerin yapıldığı dönem zaten içerideydi. Bunun bedelini kimse AK Parti iktidarına kesemez. Bunu MHP de CHP de BDP de çok iyi biliyor.

Anketlere göre, CHP'nin de MHP'nin de tabanında çözüm sürecine 'evet' diyenlerin oranı 'hayır' diyenlerden daha fazla.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.